van der Horst

24H Spa: Scuderia Monza en NSC Motorsports niet aanwezig

Kurt Thiers - Hans Thiers
Kurt Thiers - Hans Thiers
Het West-Vlaamse duo Frank en Hans Thiers, steevast aanwezig tijdens iedere endurance wedstrijd, heeft besloten om uit ongenoegen hun kat te sturen naar de 24 Hours of Spa. Normaliter stonden Frank en Hans Thiers aan de start van de twee BRCC-wedstrijden welke verreden worden in het voorprogramma van de beroemde etmaalrace.
  • Shopa
“We zijn eigenlijk niet tevreden met de gang van zaken inzake de cumul van de puntentelling bij races die worden opgesplitst,” steekt Frank Thiers van wal.

Scuderia Monza - Ferrari Challenge Evoluzione
Scuderia Monza - Ferrari Challenge Evoluzione
“De wedstrijden over drie uren liggen ons zeer goed, maar over wat me meemaakten in Zandvoort met het opsplitsen in twee wedstrijden van anderhalf uur zijn we echt niet te spreken. We werden vierde en derde in de beide wedstrijden, maar werden door de cumul van de punten pas vierde in de eindklassering. Dit ondanks het feit dat twee teams voor ons eindigden die respectievelijk 16 en 18 ronden minder aflegden dan wij. Ik weet dat het reglement het zo stipuleert, maar ergens is het niet logisch. De twee wagens die respectievelijk tweede en derde werden hebben elk een wedstrijd niet beëindigd, maar voldeden wel aan de 50% regel. Reglementair klopt het wel, maar de logica is ver te zoeken. We gaan nu het budget opsparen voor de resterende wedstrijden over drie uren. Ook de Balance of Performance is niet direkt in ons voordeel siinds we bredere wielen mochten monteren. We kregen teveel strafgewicht tegenover de concurrentie en verliezen de voeling.

Verstraete-Dubois - Lamborchini Gallardo GT3
Verstraete-Dubois - Lamborchini Gallardo GT3
Na de Lamborghini Gallardo GT3 van Thierry Verstraete, afwezig door de trouw van zijn dochter, is dit de tweede West Vlaamse equipe die de mooiste wedstrijd van het seizoen aan zich laat voorbij gaan. De West Vlaming die er wel opnieuw bij zal zijn is Olivier Van Oost, die na zijn zevenvoudige koprol in Zandvoort tijdens de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux opnieuw fit is om de Ferrari 458 Challenge te bemannen samen met Jeffrey Van Hooydonk en Nicolas Vandierendonck.


Foto's: Vincent Wouters, Marnik Mouchars & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Racing Car Championship op woensdag 23 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons