van der Horst

Sebastien Ogier wint Rally van Duitsland

Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
De Franse wereldkampioen Sebastien Ogier heeft zondag voor de derde keer in zijn carrière de Rally van Duitsland gewonnen. Hij was in zijn Volkswagen Polo WRC sneller dan de Hyundai's van Dani Sordo en Thierry Neuville. Ogier doet een gouden zaak in het kampioenschap
Sebastien Ogier werd zondag nooit meer bedreigd. De Fransman reed op de slotdag gecontroleerd naar de 35ste overwinning uit zijn carrière. Ogier legde de basis voor zijn overwinning op zaterdag met twee blitstijden op de Panzerplatte. Ogier was uiteindelijk ruim twintig seconden sneller dan zijn dichtste belager Sordo en pakte zo zijn derde seizoenszege, de eerste na de Rally van Zweden, in februari.

Het was vooral spannend achter de winnaar. Ogiers teamgenoot Andreas Mikkelsen, leider na de openingsdag, zat in een hevig gevecht verwikkeld met de Hyundai's van Thierry Neuville en Dani Sordo. Mikkelsen moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de vierde plaats.

Neuville en Sordo vochten een verbeten duel uit tot het einde. De Spanjaard hield uiteindelijk 0.1 seconden over om zijn tweede plaats te verdedigen. Neuville graaide wel nog de drie punten mee van de Power Stage.

Hayden Paddon zette de derde Hyundai in de top vijf. Mads Östberg werd zesde en eerste Ford.

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 21 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons