van der Horst

Seizoensopener in Santiago uitgesteld na nieuwe coronagolf in Verenigd Koninkrijk

2020 Santiago E-Prix
2020 Santiago E-Prix
Op goed en wel drie weken van de seizoensopener in Santiago ziet de Formule E zich genoodzaakt om, na Mexico City en Sanya eerder dit jaar, nu ook deze dubbele manche uit te stellen. Dit komt door de nieuwe golf coronabesmettingen die het Verenigd Koninkrijk op dit moment teistert, wat leidde tot reisrestricties. Hierdoor verschuift de start van seizoen zeven richting Saoedi-Arabië, waar men de Formule E in Riyad ontvangt eind februari.
  • STX Motorhomes
Alles probeerde het management van de Formule E er aan te doen om de start van het seizoen toch te laten plaatsvinden in Chili, maar gezien de nieuwe restricties die de Chileense regering doorvoerde - alle vluchten tussen het Verenigd Koninkrijk en Chili zijn geschrapt en ook niet-Chileense burgers moeten een quarantaine van twee weken ondergaan - kon men niet anders dan zwichten en ook deze manche uitstellen. Hiermee staan er al drie afspraken on hold, nadat eerder Sanya en Mexico City het elektrisch kampioenschap niet mochten ontvangen op de originele datum.

In een communiqué dat verstuurd werd naar teams en partners liet de organisatie verstaan dat de wedstrijd nu uitgesteld wordt naar een nieuwe datum in het eerste kwartaal van het jaar. Hierdoor zal de Ad Diriyah ePrix, die als eerste als avondrace zal doorgaan, nu fungeren als seizoensopener, al is het ook daarvoor met een bang hartje afwachten.

Foto: Formula E Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 22 december 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons