van der Horst

Sepang: SEAT domineert eerste oefensessie

Pepe Oriola - Craft-Bamboo Lukoil
Pepe Oriola - Craft-Bamboo Lukoil
De TCR International Series ging vrijdagvoormiddag officieel van start met een eerste vrije oefensessie, verreden over 20 minuten. Van de armada van negen SEAT Leon Cup Racers die in Sepang aan de start verschijnen, bekleedden er zeven de eerste zeven plaatsen. Dat mag niet eens een verrassing heten, nu de overige modellen begrijpelijkerwijs met kinderziektes kregen af te rekenen of nog een heel eind hebben te gaan op de weg naar de juiste afstelling.
Honda Civic TCR
Honda Civic TCR
Van die zeven SEAT's bleek Pepe Oriola (Craft-Bamboo) met een chrono van 2:20.780 de snelste voor Michel Nykjaer (Target Competition) in 2:21.173 en diens Target-teamgenoot Andrea Belicchi. Eerste niet-SEAT-rijder was Gianni Morbidelli in de WestCoast Racing Honda Civic, met een achtste tijd. De Beide Campos Racing Opel Astra OPC van Igor Skuz en Jordi Oriola en de enige Proteam-Ford Focus van Diego Romanini kwamen wegens technische problemen niet aan rijden toe.

Zowel de Honda Civic als de Audi TT krijgen dit weekend extra balast mee aan boord. Dertig kilogram voor de Honda en vijftig voor de Audi, de drie overige merken blijven op hun minimumgewicht van 1.260 kg, rijder incluis. Het technisch comité mag de "balance of perormance" in de loop van het raceweekend overigens nog bijstellen indien nodig.

Foto's: TCR International SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op vrijdag 27 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Maleisië.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons