van der Horst

Sezoens: Princen pakt winst

Kris Princen & Peter Kaspers
Kris Princen & Peter Kaspers
Kris Princen heeft de Sezoensrally op zijn naam geschreven. De Limburger kon "freewheelend" naar de finish na de opgave van Vincent Verschueren. De Limburger doet ook een gouden zaak in het kampioenschap
Het schitterende duel Verschueren - Princen, beide in een Skoda Fabia R5, kwam tot een eind op KP12 toen Verschueren een blok raakte en zijn schokdemper door zijn koffer geboord zag. Verschueren leidde op dat moment maar Princen kwam wel fors opzetten. In het slot had Princen de wedstrijd maar te controleren om zo zijn tweede seizoenszege van het jaar te boeken, na de Rally van Haspengouw. Princen knokt zich zo terug in de titelstrijd.

Polle Geusens, auteur van een besttijd in het slot werd knap tweede en ziet zo een sterke wedstrijd bekroond met een podiumplaats in zijn Ford Fiesta R5. Stephen Wright, die ook een besttijd pakte, besloot op een derde stek, ook al in een Ford Fiesta R5. 

Jonas Langenakens werd stevig vierde in zijn Mitsubishi Lancer Evo X. Benoit Allart, die dezelfde steen raakte als Verschueren besluit als vijfde in een Skoda Fabia R5.

Bij de junioren kende Guillaume de Mevius (Peugeot 208 R2) weinig moeite met de tegenstand. Hij verpulderde die en komt zo terug op titelkoers door de afwezigheid van Pierre Vauterin.

Foto: RIP

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 20 mei 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons