van der Horst

Shane Van Gisbergen verlaat McLaren GT - Bathurst 12H met Mercedes

Shane Van Gisbergen
Shane Van Gisbergen
Shane Van Gisbergen maakt volgend jaar niet langer deel uit van het rijderscorps van McLaren GT. De regerende Blancpain GT Series Endurance Cup-kampioen geeft opnieuw prioriteit aan zijn verplichtingen bij de V8 Supercars, en helaas zijn er volgend seizoen onoverkomelijke clashes tussen beide kampioenschappen (Monza, Brands Hatch, Spa, Nürburgring). Het Australische SpeedCafe.com bevestigde vandaag dat de populaire Kiwi begin februari zal deelnemen aan de Bathurst 12 Hour met een Mercedes-AMG GT3, waarmee zijn relatie met McLaren na twee jaar dus tot een einde komt. Van Gisbergen won de wedstrijd eerder dit jaar nog met een McLaren 650S GT3 van Tekno Autosports.
Garage 59 - McLaren 650S GT3
Garage 59 - McLaren 650S GT3
Van Gisbergen zal zijn Mount Panorama-titel verdedigen op een Mercedes-AMG GT3 van Scott Taylor Motorsport, die hij zal delen met Craig Baird en waarschijnlijk nog een fabriekspiloot. Het is niet duidelijk of het project fabrieksondersteuning geniet, maar het is onwaarschijnlijk dat van Gisbergen nu officieel Mercedes-AMG piloot wordt.

Vandaag werd overigens ook bekendgemaakt dat de Nieuw-Zeelander nog een laatste wedstrijd voor McLaren GT zal afwerken. Samen met Alvaro Parente en Come Ledogar verschijnt hij namelijk aan de start van de Sepang 12 Hours op een fabrieks-McLaren van K-Pax Racing. Van Gisbergen staat overigens tweede in de stand voor de Intercontinental GT Challenge, zes punten achter Laurens Vanthoor.

Foto's: Martijn Wouters & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op woensdag 23 november 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons