van der Horst

Silverstone: Black Falcon Mercedes SLS AMG topt prekwalificatie

Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Nadat hevige regen de eerste vrije training letterlijk in het water deed vallen, vonden de bolides in de namiddag eindelijk een droge piste terug. Naargelang de sessie vorderde, daalden de tijden en uiteindelijk was het Andreas Simonsen die de Black Falcon Mercedes SLS AMG #19 bovenaan de tabellen plaatste. De concurrentie lag niet ver achter, want de eerste tien volgden binnen de seconde en niet minder dan zeven merken waren vertegenwoordigd in de top tien.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Christopher Mies en Cesar Ramos zetten hun Audi R8 LMS ultra van het Belgian Audi Club Team WRT op de plaatsen twee en drie. TDS Racing zag zijn beide BMW Z4’s dan weer als vierde en vijfde afklokken, Nicolas Armindo was sneller dan zijn ploeggenoot Nick Catsburg. Alvaro Parente reed de ART GP McLaren, winnaar van de eerste manch in Monza, naar de zesde plaats, terwijl de tweede wagen van het team met Kevin Korjus aan het stuur de achtste tijd reed na de Pro GT by Almeras Porsche van Franck Perera. De Generation Bentley Continental klokte af op een mooie negende tijd daar waar de M-Sport Bentley’s zich tevreden stelden met een 19de en 39ste tijd.De snelste Ferrari was het Villorba Corse exemplaar met Francesco  Castellacci als piloot.   

-- Uitslag Blancpain Endurance Series prekwalificatie Silverstone 2014 (pdf) ---

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zaterdag 24 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons