van der Horst

Silverstone: GRT Lamborghini pakt pole

GRT Lamborghini Huracàn GT3
GRT Lamborghini Huracàn GT3
De Grasser Racing Team Lamborghini #63 van Mirko Bortolotti, Christian Engelhart en Rolf Ineichen pakte vanochtend in Silverstone de pole voor de tweede manche van de Blancpain GT Series Endurance Cup. De gemiddelde rondetijd van 1:59.690 was twee tienden beter dan de Attempto Racing Audi #55 van Steijn en Pieter Schothorst en Mattia Drudi. Op de tweede startrij zien we straks de FFF Racing Team Lamborghini #519 (Perera/Venturini/Keen) en de M-Sport Bentley #107 (Pepper/Kane/Gounon).
WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
De snelste Belg was Dries Vanthoor, op de zesde plek, die de WRT Audi #2 deelt met Ezequiel Perez Companc en Alex Riberas. Maxime Soulet, die de Bentley #108 deelt met Alex Buncombe en Andy Soucek, kwam uit op een twaalfde stek. Louis Machiels reed samen met Andrea Bertolini en Niek Hommersom de 28e tijd. Maxime Martin kwam samen met Matt Parry en Matthieu Vavivière niet verder dan een 35e plek in zijn R-Motorsport Aston Martin Vantage. Een crash van de WRT Audi #10 zorgde ervoor dat Charles Weerts, Rik Breukers en Ricardo Sanchez straks om 16u (Belgische tijd) pas als 48e en laatste aan de wedstrijd zullen kunnen beginnen. Enkele topteams lieten geen tijd optekenen in Q1 door de onderbrekingen, waardoor ze achteraan de grid moeten starten.

--- Uitslag Kwalificaties Blancpain GT Endurance Cup Silverstone 2019 (PDF) ---

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 12 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons