van der Horst

Silverstone: Piastri wint opnieuw – Ugo de Wilde zevende

Ugo de Wilde - JD Motorsport
Ugo de Wilde - JD Motorsport
Na de race op zaterdag heeft Oscar Piastri (R-ace GP) ook de tweede race voor de Formula Renault Eurocup te Silverstone gewonnen. Hij ging zijn teamgenoot Alexander Smolyar en Victor Martins (MP Motorsport) vooraf. Ugo de Wilde (JD Motorsport) als zesde gestart kampte met sterk degraderende rubbers en finishte uiteindelijk als zevende. Amaury Cordeel (MP Motorsport) sloot de race af op de dertiende plaats.
Amaury Cordeel - MP Motorsport
Amaury Cordeel - MP Motorsport
De kwalificatie verliep op dit moeilijk circuit vrij goed voor Ugo de Wilde met een zesde tijd als resultaat. In de race kampte onze landgenoot met een niet ideale afstelling van de wagen waardoor de banden sneller sleten en hij snelheid verloor. De Wilde kwam alsnog als zevende over de lijn en scoorde zes punten waarmee hij in het kampioenschap derde staat met 43 punten evenveel als Smolyar. Piastri leidt e tussenstand met 62 punten voor Martins (46 punten). De Wilde behoudt de leiding bij de rookiestand. Amaury Cordeel startte als laatste maar wist zich in de race op te werken naar de dertiende plaats.

Oscar Piastri - R-ace GP
Oscar Piastri - R-ace GP
Oscar Piastri greep de leiding van bij de start en behield die positie tot aan de meet. Ook Alexander Smolyar en Victor Martins, die achter Piastri eindigden, behielden hun posities de ganse race. Caio Collet (R-ace GP) eindigde op de vierde plaats voor Kush Maini (M2 Competition) en Ugo de Wilde. Callan O’Keeffe reed bij de finish voor de Wilde maar de brit was onze landgenoot voorbij gegaan buiten de track limits en werd een plaats terug gezet.

Foto's: Arne Simons
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 12 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons