Silverstone: Piastri wint race 1 – vierde plaats voor Ugo de Wilde

Ugo de Wilde - JD Motorsport
Oscar Piastri (R-ace GP) heeft zaterdag op de omloop van Silverstone de eerste race voor de Formula Renault Eurocup gewonnen. De Australiër startte van op de pole maar verloor even de leiding aan Alexander Smolyar (R-ace GP) tot deze laatste de strijd moest staken. Piastri won voor João Vieira (JD Motorsport) en Petr Ptáček (Bhaitech Racing). Ugo de Wilde (JD Motorsport) kwam als vierde over de finish, Amaury Cordeel (MP Motorsport) werd dertiende.
  • Hamofa Performance
Oscar Piastri reed zich naar de pole voor de eerste wedstrijd met een ronde in 1:57.873. Ugo de Wilde bleef steken op een negende plaats en Amaury Cordeel reed de vijftiende tijd.

Ugo de Wilde bij de start van race 1
Bij de start was Alexander Smolyar beter weg Piastri en nam de leiding van de wedstrijd. De Wilde schoof langzaam op en lag al snel in vijfde positie. Smolyar en Piastri reden weg van de concurrentie tot de Rus de strijd moest staken met mechanische problemen en zo de zege aan Piastri schonk die bij de finish 12 seconden voorsprong had op Vieira. Na Ptáček kwam Callan O’Keeffe als vierde over de finishlijn maar een straftijd van 10 seconden voor het niet respecteren van de track limits wierp de Brit terug naar de achtste plaats. De vierde plaats ging naar de Wilde, Caio Collet (R-ace GP) maakte de top vijf vol.

Foto's: Arne Simons

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 11 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.