van der Horst

Silverstone: Tweede tijd voor Ugo de Wilde

Ugo de Wilde - JD Motorsport
Ugo de Wilde - JD Motorsport
Op vrijdag stonden er twee collectieve testsessies voor de Formula Renault Eurocup gepland te Silverstone. Ugo de Wilde (JD Motorsport) was nog de snelste in de morgen op een natte piste maar in de tweede droge sessie Oscar Piastri (R-ace GP) was Oscar Piastri (R-ace GP) net iets sneller dan onze landgenoot.
  • Circuit Zolder
Ugo de Wilde - JD Motorsport
Ugo de Wilde - JD Motorsport
De eerste sessie werd verreden op een natte piste en Ugo de Wilde, Leonardo Lorandi (JD Motorsport), Alexander Smolyar (R-ace GP) en Oscar Piastri wisselden elkaar af aan de top van de tabellen tot Ugo de Wilde in de laatste 15 minuten het laken definitief naar zich trok met een ronde in 2:08.290. Terwijl zijn tegenstanders overschakelden op slicks bleef onze landgenoot verder rijden op regenbanden gezien de vele natte plekken op de piste, de juiste keuze bleek achteraf.

Amaury Cordeel - MP Motorsport
Amaury Cordeel - MP Motorsport
In de droge tweede sessie reed Oscar Piastri een ronde in 1:57.762 en ging Ugo de Wilde en Alexander Smolyar vooraf. De Wilde was wel de enige piloot in de top die slechts gebruik maakte van een set banden terwijl de andere rijders er twee sets door draaiden, een belangrijk gegeven als men weet dat het aantal bandensets per seizoen beperkt is. Amaury Cordeel (MP Motorsport) reed in de morgen de achttiende tijd en sloot de dag af met de zestiende tijd.

Foto's: Arne Simons & Geert Franquet
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 10 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Silverstone.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons