van der Horst

Škoda België wil Belgische titel, zege in Ieper en merkenkampioenschap winnen

Freddy Loix - Johan Gitsels - ŠKODA Fabia R5
Freddy Loix - Johan Gitsels - ŠKODA Fabia R5
Škoda België wil zijn derde kroon in het Belgisch Kampioenschap rally en vertrouwt daarvoor vanzelfsprekend opnieuw op Freddy Loix en Johan Gitsels, al wil het met Vincent Verschueren ook meedingen naar de titel in het merkenkampioenschap. In een vooruitblik op het seizoen 2016 licht Škoda België marketing manager Vincent Struye toe waarom autosport en dan met name het Belgisch Kampioenschap rally zo prominent op de agenda blijft.
  • Powercars
"Autosport zit al meer dan 110 jaar in ons DNA. De voorbije jaren ligt de nadruk vooral op rally. Autosport is en blijft een instrument om naar een jong en dynamisch publiek te communiceren én het zet tevens de betrouwbaarheid van het merk in de kijker wat er op zijn beurt voor zorgt dat het imago van het merk, van ŠKODA, verbetert."

Gezien het verleden kan Škoda ook niet anders dan op een derde titel te mikken... "Dat is zo en dat steken we niet onder stoelen of banken. Zoals ik eerlijk al zei ambiëren we de titel en de zege in Ieper. Het merkenkampioenschap zou de spreekwoordelijke kers op de taart zijn. Maar, we doen het stap voor stap. Arrogantie of overmoed zou een gebrek aan respect voor de andere deelnemers zijn. Het wordt een sterk bezet kampioenschap. Dat is goed voor de sport."

Een nieuw seizoen betekent ook een nieuwe bestickering. "De ‘V’ op de flanken hebben we behouden. Dat is niet alleen de V van ŠKODA Motorsport maar ook de V van vRS wat dan weer staat voor ons sportief gamma.  De kleuren zwart, groen en wit worden behouden omwille van de verschillende partners in het verhaal en omwille van de herkenbaarheid van de voorbije jaren."

Foto: Škoda België press



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belgian Rally Championship op woensdag 24 februari 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons