van der Horst

Slovakia Ring: Vers bloed voor vierde manche – Reiter en AF Corse in Pro Cup

Lamborghini Blancpain Reiter - Lamborghini LP560-4
Lamborghini Blancpain Reiter - Lamborghini LP560-4
Komend weekend vatten de FIA GT Series de tweede seizoenshelft aan met een uitstap naar de Slovakia Ring. Nadat afgelopen maand in Zandvoort met 20 wagens het laagste deelnemersaantal van het jaar werd gehaald, lijkt het tij nu te keren met een globale aangroei van drie wagens en de komst van enkele opmerkelijke namen. Met drie extra startnummers is de grootste groei waar te nemen in de Pro Cup. Zo keert Hans Reiter na zijn afwezigheid in de Hollandse duinen terug en dat op volle kracht met niet 1 maar zelfs 2 exemplaren van de Lamborghini Gallardo FLII. Winnaars van de manche te Zolder, Peter Kox en Stefan Rosina vormen weer team op de #24, terwijl de tweede stier zal worden getemd door FIA GT1 wereldkampioen Marc Basseng en Albert von Thurn und Taxis.
  • Heinz Performance
Zandvoort: Het weekend in beeld gebracht
Een andere opvallende aanvulling in de Pro Cup is de gloednieuwe Ferrari 458 Italia van het Oostenrijkse Race Alliance, een team dat de steun krijgt van niemand minder dan Baywatch ster Pamela Anderson. Los daarvan zullen ook twee capabele piloten het stuur nemen van deze Italiaanse GT, ex-Vita4One rijder Mathias Lauda zal er namelijk team vormen met voormalig F1-piloot Vitantonio Liuzzi. Naast de nieuwkomers is het natuurlijk ook uitkijken of er iemand in staat zal zijn om de dominante positie van de Belgian Audi Club Team WRT Audi’s in het kampioenschap aan te vallen, Laurens Vanthoor neemt er samen met Stéphane Ortelli momenteel de leiding met 10 punten voorsprong op hun collega’s Frank Stippler en Edward Sandström. De HTP Gravity Charouz #1 (Buhk/Day) volgt al op 27 eenheden achterstand en daarachter gaapt een nog veel groter gat op Kox/Rosina die daarenboven enkel in Zolder punten scoorden.
 
0af31f8b5c9aecd231634611ac016ffa464c2ac5.jpg
In Pro Am valt een lichte terugval van 9 naar 7 deelnemers waar te nemen. De V8 Racing Corvette die in Zandvoort een gastoptreden maakte is er natuurlijk niet meer bij, en daarnaast zakt ook Team RJN met een Nissan minder af naar Slowakije. De Nissan GT-R Nismo GT3 #32 die in het openingsuur van de 24u van Spa nog zwaar crashte op de Raidillon, raakte niet op tijd hersteld en bijgevolg komt enkel de #35 aan de start. Wolfgang Reip zal echter alsnog aan de start verschijnen en maakt de overstap naar de witte Youtube bolide waar hij GT-R specialist Alex Buncombe naast zich krijgt. De Gentlemen Trophy verwelkomt tot slot twee nieuwe deelnemers, met een AF Corse Ferrari voor Michele Rugolo en Claudio Sdanewitsch en de terugkeer van de tweede Seffarth Mercedes die ditmaal bestuurd wordt door de Duitsers Hubert Hahne en Yenci Michael.

Delen we u tot slot nog mee dat de meeting wordt verreden over twee in plaats van drie dagen waardoor het tijdschema er als volgt uitziet:

Zaterdag 17 augustus 2013
Free Practice 1: 09u45 - 11u05
Free Practice 2: 12u05 - 13u25
Qualifying Practice: 16u15 - 17u15

Zondag 18 augustus 2013
Warm-Up: 08u45 - 09u05
Qualifying Race: 10u15 - 11u15
Main Race: 14u15 - 15u15

Voorlopige deelnemerslijst FIA GT Series Slovakia Ring
Voorlopige deelnemerslijst FIA GT Series Slovakia Ring


Foto's: Martijn Wouters, Racing International Photography & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op maandag 12 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons