Snetterton: Barwell Motorsport domineert

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Barwell Motorsport heeft het British GT-weekend op het circuit van Snetterton gedomineerd. De Lamborghini Huracán GT3 Evo van Phil Keen en Adam Balon - met de Belg Wim Everaerts als ingenieur - won beide races op het Britse circuit nabij Norwich. Het is nog maar de tweede keer dat eenzelfde wagen er in slaagt beide races in een weekend te winnen. Met zijn twee nieuwe zeges haalt Keen Jonny Adam in als meest succesvolle rijder in het kampioenschap (15).
In de eerste race nam Keen de leiding na de pitstops nadat de Century Motorsport BMW M6 GT3 technische problemen kreeg. Hij won uiteindelijk met 13 seconden voorsprong op de Team Parker Racing Bentley Continental GT3 van Ryan Ratcliffe en Glynn Geddie. In Race 2 deed Barwell Motorsport het zelfs nog beter met een 1-2. Ondanks een pitstop handicap van tien seconden won de wagen met startnummer #72 opnieuw voor het zusterexemplaar van Sam De Haan en Jonny Cocker. De twee Lamborghini's versloegen de TF Sport Aston Martin Vantage GT3 van Mark Farmer in de tweede wedstrijdhelft.

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in British GT Championship op maandag 20 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Snetterton.