van der Horst

Sordo grijpt kop in Catalunya

Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo besluit de openingsdag van de Rally van Catalonië als verrassende leider. De Spaanse Hyundairijder kende vrijdag een perfecte middag met twee indrukwekkende besttijden. Zijn teamgenoot Thierry Neuville moest vooraan de rol lossen na een kleine fout.
Sordo sprong op de vijfde proef van de dag van de vierde plaats naar de koppositie dankzij een indrukwekkende besttijd. De Spanjaard toonde zich ook de snelste op de zesde proef en troefde op de slotproef van de dag opnieuw zijn belangrijkste belagers af. Sordo mag als leider naar het tweede deel van de rally want vanaf zaterdag ruilen de rijders het Catalaanse onverhard in voor asfalt.

Sebastien Ogier moet al 17 seconden goedmaken op Sordo. De Franse Volkswagenrijder ligt wel nog steeds op titelkoers. Als Ogier wint of tweede eindigt is hij sowieso kampioen. Zijn belangrijkste belager in de WK-tussenstand Andreas Mikkelsen is derde op 35.1 secconden van de leider.

Thierry Neuville kende een moeilijke middag. Na een foutje op de openingsproef van de tweede lus verloor hij stelselmatig terrein in zijn gehavende Hyundai. Hij volgt al op 46.3 seconden van Sordo en kan maar net Hayden Paddon afhouden. Mads Ostberg is zesde en eerste Ford, Kris Meeke zette in zijn DS3 een remonte in na een koprol en is nu zevende op iets meer dan een minuut van Sordo.

Zaterdag staan er acht asfaltproeven op het programma.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 14 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Spanje.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons