van der Horst

Spa 400: Voorbeschouwing van de organisatoren

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
Na hun première het voorbije seizoen, met een mooi startveld, zijn de Spa 400 terug de opener van de Hundred Series by BGDC… en dat in goed gezelschap! De meeting beslaat opnieuw drie dagen en op donderdag is er een trackday van Test-Day JCL Driving. De timing is opnieuw goed gevuld met heel wat mooie en diverse competities, samen goed voor een eerste grote meeting van het seizoen op het mooiste circuit van de wereld.
“De evolutie van de Spa 400 is inderdaad goed”, legt Patrick Van Billoen, organisator, uit. “Zo is er de Nederlandse promotor Dick Van Elk die ons vervoegt met de Supercar Challenge en GT & Prototype Challenge. Er staan twee races van 60 minuten en één ronde op het menu, één op zaterdag en één op zondag. Er is ook de DMV BMW Challenge, met een race op zaterdag van 240 minuten, met de BMW Challenge, de NES 500 Endurance Series en de BMW 318 Ti Cup. Met alle trainingen, kwalificaties en races, zal er dus voldoende actie op de piste zijn.”

En dan hebben we het nog niet over de Spa 400 gehad, met een indrukwekkend startveld bestaande uit GT’s, de silhouetten en toerwagens. “Zoals de traditie het wil in de Hundred Series by BGDC, zijn de BMW Racing Cups van Jan Horemans er ook bij en zij zorgen voor een race in de race”, gaat Patrick Van Billoen verder. “De BMW M235i Racing Cup en BMW Clubsport Trophy krijgen bovendien het gezelschap van andere modellen van BMW die uit diverse merkencups komen. Dat houdt een mooi extra aantal deelnemers voor ons startveld in.”

De organisatoren van de Spa 400 mikken dit jaar ook op een meer internationaal startveld. “We hebben de mogelijkheid om 400 minuten te racen, tussen 11u10 en 17u50, op een circuit als Francorchamps en dat moet de mensen toch iets zeggen”, weet Raphaël van der Straten, Voorzitter van de BGDC. “We kijken dan naar deelnemers uit de buurlanden Luxemburg, Duitsland, Nederland, Frankrijk, maar ook Zwitserland en andere plaatsen. Sommige teams zullen al aanwezig zijn in de Ardennen voor andere wedstrijden tijdens ons weekend en die contacten gaan goed. We willen ook de ambiance rond de Spa 400 uitbouwen, met een pit-walk, op zondag van 09u00 tot 10u20. Zo missen de toeschouwers ook niets van de Supercar Challenge die de dag opent.”

De komende weken volgen ook de eerste nieuwtjes over de deelnemers, wat maakt dat we de evolutie van het startveld van naderbij kunnen volgen. Bovendien is er de actie voor de VZW Pinocchio, die zorgt voor kinderen met brandwonden in het koningin Astrid ziekenhuis. Wordt vervolgd…  

BGDC Press

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op maandag 19 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa 400.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons