van der Horst

Spa Euro Race: Albert/Van Hove laureaten Junior Trophy - Derdaele blijft leider

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
Zoals we ondertussen weten organiseert Kronos Events in het kader van de BRCC Sprints de Junior Trophy, voorbehouden aan rijders geboren na 31 december 1987. Een jury die bestaat uit journalisten en baan- en standcommissarissen oordeelt na afloop van elke BRCC-meeting – Sprint en Endurance - over de naam van de meest geschikte laureaat.
  • Prospeed Competition
Na afloop van de derde meeting van het BRCC gaat de Junior Trophy en de prijs – een prachtige mountainbike Ridley – naar een… bemanning! Het zijn immers Michael Albert en Martin Van Hove die door de jury werden gekozen voor hun prestaties in de BRCC Endurance, die werd verreden in het kader van de Spa Euro Race.

De twee jongelingen van het Team Allure bevestigden hun goede doen in de openingsmanches op Circuit Zolder en tijdens de afspraak op het Franse Dijon. In de BRCC Endurance eindigden zij in Francorchamps 8ste algemeen en wonnen andermaal de klasse GT Challenger, hetgeen hen toelaat op te klimmen naar een 4de plaats in de voorlopige tussenstand van het BK.

Michael – die we nog aan het werk zagen in de SEAT Leon Supercopa – en Martin –  die ervaring opdeed in de Franse EuroRace Car – vormen een homogeen trio.  Zij zijn niet de enige youngsters, vermits het BRCC, zowel in de Sprints als de Endurance, heel wat piloten telt die dit jaar strijden voor de titel van Belgisch Junior-kampioen!

Na de Spa Euro Race leidt daar nog steeds Dylan Derdaele van het Belgium Racing het jongerenkampioenschap, voor Michael Albert en Martin Van Hove (Porsche Allure Team), Sarah Bovy, die weer sterk presteerde met de GV 10 V6, en Damien Dupont, die zijn aandeel had in de tweede achtereenvolgende zege van de GPR Aston Martin Vantage GT3 in BRCC Endurance.

Ondanks de pech, is Guillaume Mondron nog 5de, en hij gaat Bart Van Haeren, weerom 2de in de GT Challenger achter het duo Albert-Van Hove, en Christoff Corten, de 3de man op de ProSpeed SEAT Supercopa, vooraf.

BRCC Junior Championship: 1. Dylan Derdaele 124; 2. Michael Albert-Martin van Hove 115; 3. Sarah Bovy 100; 4. Damien Dupont 96; 5. Guillaume Mondron 90 ; 6. Bart Van Haeren 87 ; 7. Christoff Corten 66 ; 8. Charlotte Maes, Karen Vaes, Sarah Ganser 61; 9. Kevin Caprasse 35; 10. Pierre Brice Mena 16,5 ; 11. Ivan Müller 16

Kronos Evens pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 11 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons