Spa Euro Race: Overzicht van de overige races

Fred Caprasse
Naast de Belcar en het Franse formule 4 kwamen er nog heel wat andere kampioenschappen in actie op de omloop van Spa Francorchamps dit weekend. Vooreerst was er de Peugeot 308 Racing Cup, waar onze landgenoot Fred Caprasse tijdens de vrije trainingen had laten zien dat hij mee kon met de snelsten in die klasse. Maar de races verliepen verre van vlot voor Caprasse, in de eerste wedstrijd werd hij bedacht met een Drive Through en finishte pas als zesde en op zondag werd hij bij de start het slachtoffer van een aanrijding.
Teddy Clairet - Peugeot 308 Racing Cup
Teddy Clairet won de zaterdagrace van de Peugeot 308 Racing Cup voor Jimmy Clairet en David Pouget. De zege in de tweede race ging naar Julien Briché, David Pouget en Amaury Richard vergezelden hem op het podium. Na de race kreeg Richard echter een straftijd voor het overschrijden van de witte lijnen waardoor hij terugviel naar plaats vijf. De laatste podiumtrede ging alzo naar Teddy Clairet.

Thierry Verhiest - Lotus Exige Cup V6 R
Ook pech voor John Rasse in de Lotus Cup Europe, de Belg toonde zich in de kwalificatie nochtans de snelste van het veld. Maar in de eerste race werd hij het slachtoffer van een lekke band en moest de race verlaten. De schade aan de wagen was echter zo groot dat Rasse forfait moest geven voor de tweede wedstrijd. Een andere landgenoot Thierry Verhiest eindigde achtste in race 1 en negende in de tweede wedstrijd. Jason McInulty en Bence Balogh waren de winnaars van het weekend.

Mectech Motorsport - Norma M30 LMP3
De Britse GT Cup & LMP3 Cup bracht een mager veld op de been, maar kon wel rekenen op enkele spectaculaire bolides. De Ecurie Ecosse Ligier JS P3 van Colin Noble en Tony Wells werd zaterdag als winnaar afgevlagd een dag later kwam de Mectech Motorsport Norma M30 van Bradley Smith en Duncan Williams als eerste over de lijn. De winnaars in de GT klasse werden Nigel Hudson/Adam Wilcox (Aston Martin Vantage) in race 1 en Gareth Downing (Mosler MT900) in race 2.

ACNN
ACNN
Uit Nederland zakten een vijftigtal Porsche’s en BMW’s af die deelnamen aan de twee races over uur van de ACCN. Aart Bosman, in een Porsche 991 GT3 Cup was tweemaal primus.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 4 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.