van der Horst

Spa Euro Race: Deldiche Racing behaalt besttijd in VT1

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De dag beginnen met een zondvloed en afsluiten met een stralende zon, dat is het relaas van de eerste dag van de Spa Euro Race meeting. De endurance-paddock werd overspoeld door een modderstroom en de tunnel van de ingang Ster was tot aan de nok gevuld met water - ongezien. Even was er zelfs sprake om de paddock te ontruimen omdat deze dreigde te verzakken door het wassende water. Uiteindelijk gebeurde dit niet en kon de meeting zijn aanvang nemen. De dag sloot af met een vrije training voor de Belcar en het was het Deldiche Racing dat een kwartet van Norma's aanvoerde in de uitslag, nadat Luc De Cock een rondje op de tabellen zette dat meer dan een seconde sneller was dan dat van de zusterwagens van Vauterin en Aqua Protect Racing Team.
PG Motorsport - Porsche 991 GT3 Cup
PG Motorsport - Porsche 991 GT3 Cup
PG Motorsport, voor de tweede Belcar-race op rij present met een Porsche 991 voor Heezen/Menten, was de snelste GT-wagen. De Gamsiz Motorsport BMW M4 GT4 was bij zijn eerste optreden meteen primus in Belcar 3, voor de PG Motorsport Cayman GT4 van Longin/Battryn (dit weekend zoals gemeld zonder Vanhumbeeck) en de BMW van Koen De Wit. De Heli Racing BMW 120D van Günther Van Den Hove en Wim Bradt was snelste Belcar 4-bolide, terwijl de familie Werckx met hun BMW 3 de referentie was in Belcar 5. Opvallend, enkele wagens werden van de piste geweerd omwille van een overtreding van de geluidsnormen. 

Lees ook: Video: Tunnels Spa-Francorchamps volledig onder water gelopen

Morgen staat er een training en de kwalificatie op de planning. De volledige timing - en een gratis ticket - downloadt u elders op Autosport.be.

--- Uitslag Belcar VT1 - Spa Euro Race (pdf) ---

Foto's: Niels Vaeck
 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 1 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons