van der Horst

Spa Euro Race: Knappe deelnemerslijst met extra wagens! (+ Timing en gratis ticket)

Van der Horst Motorsport - BMW 325i Clubsport
Van der Horst Motorsport - BMW 325i Clubsport
Dit weekend staat de tweede wedstrijd van het Belcar Endurance Championship 2018 op de planning. Voor de eerste maal dit jaar bezoekt het nationale kampioenschap uithouding het circuit van Spa-Francorchamps en het lijkt erop dat de race op zondagavond een mooi aantal extra deelnemers kon aantrekken - zoals Autosport.be reeds meldde in de aanloop naar de seizoensopener te Circuit Zolder. Net zoals jaren geleden, wordt de Belcar-race in het kader van de Spa Euro Race verreden in de avond, enkel finisht deze drie uur durende wedstrijd niet in het duister zoals weleer.
  • LTF
JJ Motorsport - BMW Clubsport
JJ Motorsport - BMW Clubsport
De extra deelnemers waarover sprake bevinden zich zoals gepland vooral in de Belcar 5-klasse, met onder andere 2 extra BMW's voor Van der Horst Motorsport (Hessels/De Kerpel en Mercuri/Cascatau), en eveneens twee extra exemplaren voor JJ Motorsport (Werckx/Werckx en Denys/Eyckmans). De "BMW Clubsport" klasse lijkt dus aan een revival bezig in Spa, hopelijk blijft die tendens ook in de rest van het seizoen. Eén van de BMW's van AR Performance, bij de seizoensopener in Zolder zowaar nog het grootste team op vlak van aantal wagens - ex aeqo met QSR Racing, blijft ditmaal op stal.

Gamsiz Motorsport - BMW M4 GT4
Gamsiz Motorsport - BMW M4 GT4
Naast Belcar 5, berichtte Autosport.be gisteren reeds over de deelname van de Domec Racing Radical RXC, uitkomende in Belcar 1. De "GT-proto" lijkt in bloedvorm te verkeren en kan het mogelijk enkele Porsches wel eens knap lastig gaan maken, in de handen van Patrick Engelen. Daarnaast is er ook het optreden van een extra GT4-bolide, met name de BMW M4 GT4 van Gamsiz Motorsport, én een BMW M235i van de familie Buffet. Bovendien zien we ook een Lamera van Milo Racing aan de start in Belcar 3. In Belcar 4 blijft de BMW M3 van R&J Racing wel op stal, waardoor Belcar op dit ogenblik flirt met de kaap van 40 deelnemers.

Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonck, en Gilles Magnus trekken als leider in de tussenstand naar de Spa Euro Race Belcar-manche, zij hebben drie punten voorsprong op de Belgium Racing Porsche #99 waarop Dylan Derdaele, vandaag 26 geworden overigens - onze felicitaties alvast, en Glenn Van Parijs uitkwamen bij de seizoensopener. De Deldiche Racing Norma M20FC Van Luc De Cock, Tim Joosen en Thomas Piessens volgt op 6 punten van de leider als derde.

De toegang dit weekend is gratis, als u het toegangsticket dat de organisatie ter beschikking stelt afprint en meeneemt.

Lees ook: Domec Racing Radical RXC maakt comeback
Lees ook: De tussenstand in het Belcar Endurance Championship na de seizoensopener

--- Timing Spa Euro Race 2018 (pdf) ---

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 29 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons