van der Horst

Brent Verheyen werkt Belcar 2022 af met TotaalPlan Racing - Lambo's in nieuw kleedje

Brent Verheyen
Brent Verheyen
Brent Verheyen stapte bij de vorige manche van het Belcar Endurance Championship op het allerlaatste nippertje in op de Lamborghini Huracan Super Trofeo #20 van TotaalPlan Racing. De snelle man uit Dilsen-Stokkem won bij zijn debuut voor het team samen met teamgenoot Cédric Wauters meteen de wedstrijd in Frankrijk en dat legt hem geen windeieren. Brent, zoon van voormalig winnaar van de 24H van Zolder Guy Verheyen, mag namelijk dit seizoen ook de resterende Belcar-wedstrijden afwerken op de Stier uit Sant'Agata Bolognese, inclusief de 24H van Zolder. De beide Lamborghini van het team krijgen bovendien ook een nieuwe livery, van de kundige hand van The Composer, die eerder ook al de bestickering uittekende voor de GHK Motorsport by T2 Racing Norma M20 FC.

Totaalplan Racing - Lamborghini Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Super Trofeo
"Ik ben Mario Martlé ontzettend dankbaar voor de kans die ik kreeg bij de Belcar-manche in Magny-Cours", vertelt Brent Verheyen aan Autosport.be."Dat Cédric (Wauters, red.) en ikzelf hem en de rest van het team konden bedanken met de zege was super. Ik voelde mij op mijn gemak in het team en dat was een niet te onderschatten onderdeel van het succes. Blijkbaar was het team ook zeer tevreden over de samenwerking en dus kreeg ik de vraag om ook de resterende wedstrijden van het Belcar Endurance Championship 2022 af te werken op de Lamborghini."

TotaalPlan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
TotaalPlan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
"Een droom die uitkomt, maar toch wel verrassend", vervolgt Verheyen. "Ik wilde mij dit seizoen namelijk focussen op de titel in de Supercar Challenge die Ian Gepts en ikzelf najagen op de Verheyen Motorsport by T2 Racing Norma M20 FC, in combinatie met enkele selecte wedstrijden uit de VW Fun Cup bij DRM. Ik kijk er echt naar uit om de 24 Hours of Zolder te kunnen rijden op de Lamborghini, nooit gedacht dat ik dat zou doen! Bovendien zullen de wagens ook opvallen, van The Composer tekende een ongelooflijk mooie nieuwe livery uit voor beide wagens. Ikzelf en Cédric rijden op de wagen met de blauwe achtervleugel, terwijl de zusterwagen een gelijkaardig kleedje krijgt aangemeten met een fluo-gele achtervleugel."

Foto's: Jacques Letihon, Belcar Series & The Composer
Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 29 juni 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons