van der Horst

Spa-Francorchamps is klaar om het World RX te ontvangen

Werken aan de RX piste aan de Raidillon
Werken aan de RX piste aan de Raidillon
Nu donderdag was de pers uitgenodigd op het circuit van Spa-Francorchamps voor de voorstelling van het seizoen 2019. Een druk bezet seizoen weer dat ook enkele nieuwigheden telt met ondermeer de derde manche van het World RX kampioenschap en de etmaalrace voor TCR bolides, de TCR 500. De komst van de rallycross heeft er toe geleid dat er grote aanpassingen nodig waren aan de omloop vooral in de omgeving van de Raidillon, maar ook op andere plaatsen van het circuit werden en worden er werken uitgevoerd met als doel de infrastructuur gevoelig te verbeteren.
  • Shopa
Natahlie Maillet
Natahlie Maillet
Algemeen directrice Natahlie Maillet ontving er de pers en toonde trots de vooruitgang die geboekt werd bij het aanleggen van de rallycross piste. Die piste, die gebruik maakt van het circuitgedeelte bij de Raidillon, wordt 913 meter lang en omvat twee jumps en een banking met een breedte van 30 meter. De werken aan deze piste vorderen goed en de basis van het tracé is al helemaal uitgewerkt. Wel sneuvelden daarvoor de oude open tribunes aan de overkant van de endurance pits alsook een groot deel van parking 1. Maillet belooft een spetterend weekend in mei met naast de
Werken aan de RX piste
Werken aan de RX piste
rallycross wedstrijden ook concerten, DJ sets, een Food & Beer Festival, drift demonstraties, een kids zone en de mogelijkheid voor constructeurs om hun wagens te tonen op het resterende deel van het circuit. Spa-Francorchamps plant op lange termijn, want het sloot met IMG een contract af voor het World RX voor tweemaal vijf jaar.

Werken aan de RX piste
Werken aan de RX piste
Ook de infrastructuur van het circuit werd deze winter onder handen genomen en dat op verschillende plaatsen. De afvoer van zowel gebruikt- als regenwater werd verbeterd, een nieuwe weg naar Kemmel werd aangelegd, de zone rond de F1 tribune werd helemaal geasfalteerd, de vloer in de F1 stands kreeg een opknapbeurt. Nog voor het seizoen start worden de voetgangerstunnels gerenoveerd, wordt de ingang aan de Source bocht aangepast, komt er een nieuwe lift in de Uniroyal toren en wordt er een extractie centrum gebouwd. Ook komen er langs de baan 8 LED schermen, wordt er gratis wi-fi connectie voorzien omheen de baan, komen er aanpassingen aan de elektriciteit rond de piste alsook nog enkele andere aanpassingen die het comfort van eenieder verbetert. Ook is er een expositie voorzien ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het circuit.

Melchior Wathelet Jr & Natahlie Maillet
Melchior Wathelet Jr & Natahlie Maillet
Melchior Wathelet Jr, voorzitter van de raad van bestuur van het circuit drukte er op dat deze talrijke investeringen in het verbeteren van de omloop en zijn omgeving mogelijk zijn door de hoge rentabiliteit van het circuit, meer dan 6 miljoen Euro per jaar en dat sinds 2017 en de vooruitzichten voor de komende jaren ogen positief.

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op vrijdag 12 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa World RX of Benelux.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons