van der Horst

Spa: Optimum Motorsport Aston Martin op pole

Optimum Motorsport - Aston Martin Vantage AMR GT3
Optimum Motorsport - Aston Martin Vantage AMR GT3
Dit weekend vormt de twee uur durende race voor het British GT kampioenschap het hoogtepunt van de SRO Speedweek. De pole voor deze race ging zaterdag naar de Optimum Motorsport Aston Martin Vantage AMR #96 van Bradley Ellis en Oliver Wilkinson. In de GT4 klasse ging de pole naar de Century Motorsport BMW M4 GT4 #42 van Jacob Mathiassen en Mark Kimber.
WPI Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
WPI Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
In de kwalificatie krijgen ieder de Pro en de Am rijders tien minuten de tijd om een snelle ronde neer te zetten. De grid wordt bepaald door de tijden van de Pro en Am rijder op te tellen. Na berekening was het dus de Aston Martin van Bradley Ellis en Oliver Wilkinson die als primus te voorschijn kwam. De Britse wagen krijgt zondag de WPI Motorsport Lamborghini Huracan GT3 #18 van Dennis Lind en Michael Igoe naast zich op de eerste lijn. Op de tweede rij nemen de Team Parker Bentley Continental GT3 #7 van Ryan Ratcliffe/Glynn Geddie en de RAM Racing Mercedes AMG GT3 #6 van Callum McLeod/Ian Loggie plaats.

Century Motorsport - BMW M4 GT4
Century Motorsport - BMW M4 GT4
In de GT4 klas werd de Century Motorsport BMW M4 #42 gevolgd door de TF Sport Aston Martin #95 van Patrick Kibble en Josh Price. De derde tijd was voor de Multimatic Motorsports Europe Ford Mustang #15 van Scott Maxwell en Seb Priaulx, de vierde chrono ging naar de Tolman Motorsport LTD McLaren 570S #4 van James Dorlin en Josh Smith.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op zaterdag 20 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speedweek.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons