van der Horst

Spa: Optimum Motorsport zet pole om in zege

Optimum Motorsport - Aston Martin Vantage AMR GT3
Optimum Motorsport - Aston Martin Vantage AMR GT3
De Optimum Motorsport Aston Martin Vantage AMR #96 van Bradley Ellis en Oliver Wilkinson, die van op de pole de start nam, heeft te Spa de 2 uur durende race voor het British GT gewonnen. Verliep de wedstrijd voor de winnaars zo goed als probleemloos dan werd er achter de leidende Aston hard gevochten voor de overige ereplaatsen met als hoogtepunt een strijd tussen de Ram Mercedes, team Parker Bentley en Balfe Motorsport waarbij de drie wagens naast elkaar de Raidillon opreden. De TF Sport Aston Martin Vantage van Ash Hand en Tom Canning won in de GT4 klasse.
  • Dreamdrive
RAM Racing - Mercedes AMG GT3
RAM Racing - Mercedes AMG GT3
De strijd om de tweede plaats hield aan tot aan de meet en het was Callum McLeod die als overwinnaar uit de driestrijd kwam en de RAM Racing Mercedes AMG GT3 die hij deelde met Ian Loggie, als tweede over de streep bracht. De Team Parker Racing Bentley van Ryan Ratcliffe/Glynn Geddie pakte het brons, Rob Bell en Shaun Balfe brachten de Balfe Motorsport McLaren 720S GT3 als vierde over de lijn.

M2 Competition - Aston Martin Vantage GT3
M2 Competition - Aston Martin Vantage GT3
Prachtige race ook van Nicki Thiim (TF Sport Aston Martin Vantage GT3) die zich terugvocht van de tiende naar de vijfde plaats nadat zijn teamgenoot Mark Farmer in zijn stint rond ging. De Team ABBA Mercedes AMG GT3 van Adam Christodoulou en Richard Neary moesten zich tevreden stellen met de zesde plaats nadat Christodoulou een ontketende Thiim in de laatste ronden nog moest voorbij laten. Het Belgische M2 Compétition maakte haar debuut in de GT racerij en de Aston Martin Vantage GT3 met Darren Turner en Tony Quinn aan het stuur kwam als dertiende over de finish.

TF Sport - Aston Martin Vantage GT4
TF Sport - Aston Martin Vantage GT4
De zege in de GT4 klasse ging naar de TF Sport Aston Martin Vantage GT4 van Ash Hand en Tom Canning nadat een aanrijding de Tolman Motorsport McLaren 570S van Josh Smith/James Dorlin die op dat moment meestreed voor de overwinning, tot opgave dwong. Lewis Proctor en Jordan Collard brachten de tweede Tolman Motorsport McLaren naar de tweede plaats voor de TF Sport Aston Martin van Patrick Kibble en Josh Price.

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op zondag 21 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speedweek.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons