Spa: Overwinning voor Denis Remenyako – Derde Iron Cup titel voor Earle

Stephen Earle - Kessel Racing Ferrari 488 GT3
De tweede race voor de Blancpain GT Sports Club op het circuit van Spa-Francorchamps werd gewonnen door de Rus Denis Remenyako met zijn GetSpeed Performance Mercedes AMG GT3. Jens Reno Moller (Reno Racing Honda NSX GT3), zaterdag nog winnaar van de eerste race eindigde ditmaal als tweede. Stephen Earle (Kessel Racing Ferrari 488 GT3) klasseerde zich als zevende een plaats voor Louis-Philippe Soenen (AF Corse Ferrari 488 GT3) en kroonde zich daarmee voor de derde maal tot kampioen in de Iron Cup klasse.
Denis Remenyako - GetSpeed Performance Mercedes AMG GT3
Moller stond op de pole maar bij de start ging Remenyako noch voor de eerste bocht voorbij de Honda rijder en Murod Sultanov (Kessel Racing Ferrari 488 GT3) en nam de leiding van de wedstrijd om die niet meer af te staan. Moller en Sultanov raakten elkaar in de eerste ronde maar de Deen kon niettegenstaande schade aan de linker voorzijde van zijn wagen zijn weg verder zetten, zonder echter nog een bedreiging te vormen voor Remenyako. Coach McKansy (HP Racing International Lamborghini Huracan GT3) ontfutselde Sultanov nog de laatste podiumplaats en Lee Mowle (ERC Sport Mercedes AMG GT3) sloot de top vijf af.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op zondag 21 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speedweek.