van der Horst

Spa: Poles voor Ehrlacher en Filippi

Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing
Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing
Vanochtend vonden de kwalificaties plaats voor de TCR World Tour en TCR Europe wedstrijden van vandaag en morgen in Spa-Francorchamps. Tijdens Q1 trok Comtoyou Racing het laken naar zich toe met John Filippi en Tom Coronel op P1 en P2. Tijdens de beslissende Q2 was het echter Lynk&Co dat erin slaagde de eerste startrij voor race 1 in te palmen met Yann Ehrlacher en Ma Qinghua. Filippi tikte als tiende aan en kan zich dus troosten met de polepositie voor de tweede wedstrijd van morgen.
John Filippi - Tom Coronel
John Filippi - Tom Coronel
Kobe Pauwels (Comtoyou Audi) werd mooi vierde in Q2 en start straks rond de klok van half vier als vierde achter de Honda van Girolami. Achter Santiago Urrutia op de vijfde plaats eindigden nog twee Audi's uit de stal van Jean-Michel Baert met Rob Huff als zesde en Tom Coronel als zevende. Filippi (tiende) en Coronel waren wel net op het einde van hun snelle ronde toen ze bij het uitkomen van Blanchimont op een treintje auto's stootten dat zich aan het oplijnen was voor hun eigen snelle ronde. Beiden werden gehinderd en hadden dus een beter resultaat voor ogen, al mag Filippi zoals gezegd in race 2 vanop de pole starten.

Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Kobe Pauwels - Comtoyou Racing
Pauwels deed dus een goede zaak voor zijn thuiswedstrijd, dat kan niet gezegd worden van die andere Belg, Frédéric Vervisch (Comtoyou Audi). Hij kwam pas tot de vijftiende tijd in Q1 en kon dus niet doorstoten naar Q2, waaraan enkel de beste twaalf deelnemen. "Ik had gewoon geen snelheid in de auto" aldus onze teleurgestelde landgenoot. "We moeten proberen te begrijpen waarom we de pace niet hadden. Gelukkig is Spa een circuit waar inhalen niet zo moeilijk is, daar trek ik me aan op."

UPDATE: Mikel Azcona werd na afloop drie plaatsen achteruit gezet op de grid voor race 1  wegens het blokkeren van het duo Filippi-Coronel.

--- Uitslag Q1 TCR Spa 2023 ---
--- Uitslag Q2 TCR Spa 2023 ---

Foto's: Hans Van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in TCR World Tour op zaterdag 27 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons