van der Horst

UPDATE: Princen leidt na eerste dag Spa

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen (Skoda Fabia R5) staat op kop na de eerste dag in de Spa Rally, de tweede manche van het BRC. Het was rond 22u30 nog niet duidelijk of slotproef van de dag nog zou gereden worden, maar even later ging die alsnog door. De eerste passage op die proef werd namelijk afgelast.
Feit van de dag was ongetwijfeld de annulatie van de derde proef. Omwonenden zouden spijkers op de proef hebben gegooid, waarop de organisatie geen risico nam en de proef meteen schrapte.

Ondertussen was Kris Princen op KP2 er al vandoor gesneld met een heel straffe tijd. Eerste belager Ghislain de Mévius (Skoda Fabia R5) werd op meer dan 13 seconden gereden. De Waal ging wel iets sneller over de vierde proef, maar op de slotproef van de dag was Princen opnieuw een viertal tellen sneller. De Limburger heeft nu 17.7 seconden voorsprong op de oudste van de de Méviusbroers.

Adrian Fernemont (Skoda Fabia R5) is een sterke derde op ruim een halve minuut. Cédric Cherain (Ford Fiesta R5) is vierde, maar hij kijkt al aan tegen een achterstand van meer dan een minuut. Guillaume de Mévius besluit de top vijf in zijn Peugeot 208 R5 op 1:13.5 van de leider.

Jean Dilley (Ford Fiesta) en Grégoire Munster (Opel Adam) vechten na vier proeven een mooi duel uit bij de Juniors. 

Zaterdag staan er nog tien proeven op het programma.

Foto: RIP

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 9 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons