van der Horst

Spa Prologue: G-Drive snelste op dinsdagochtend - TF Sport weer in actie

G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
Vanochtend vond onder een stralende zon de drie uur durende ochtendsessie plaats van de FIA WEC Prologue in Spa. Wederom slaagde een Hypercar er niet in om een LMP2 van de koppositie te houden. De snelste Toyota, de nummer 7 van Conway, Kobayashi en Lopez, moest drie LMP2-wagens voor zich dulden. De besttijd van de G-Drive Racing Aurus #26 (De Vries, Rusinov, Colapinto) was met 2:04.168 meer dan een halve seconde beter dan de snelste tijden die gisteren werden genoteerd.
Toyota GR010 Hybrid & TF Sport Aston Martin Vantage AMR
Toyota GR010 Hybrid & TF Sport Aston Martin Vantage AMR
Ook deze ochtend bleven we niet gepaard van incidenten. Job Van Uitert in de Racing Team Nederland Oreca #29 en Katherine Legge in de Iron Lynx Ferrari 488 GTE #85 gingen van de baan ter hoogte van Blanchimont. Zowel de LMP2 als de GTE Am-wagen raakten zwaar beschadigd. Anderzijds is er ook goed nieuws, TF Sport wist één van hun Aston Martin's te herstellen en vanochtend raakte hun ELMS-chassis tot in Spa ter vervanging van de andere Aston die gisterochtend op de Raidillon van de baan ging. Ook Jota heeft al gezorgd voor een nieuw chassis na de crash van Stoffel Vandoorne's teamgenoot Sean Gelael. Alleen de Team Project 1 Porsche #46 kwam vanochtend niet in actie, Anders Buchardt ging gisteren zwaar van de baan bij het uitsturen van Les Combes.

--- Uitslag Ochtendsessie Dag 2 FIA WEC Prologue Spa 2021 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op dinsdag 27 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Prologue Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons