van der Horst

Spa Prologue: Ook in namiddagsessie blijft United Autosports LMP2 het veld aanvoeren

United Autosports USA - Oreca 07 Gibson
United Autosports USA - Oreca 07 Gibson
Eerder kon u bij ons al lezen dat de namiddagsessie van de eerste van twee testdagen van het FIA WEC niet optimaal begon. En al zeker niet voor Stoffel Vandoorne, de thuisrijder zag zijn teamgenoot Sean Gelael de Jota Sport Oreca zwaar toetakelen. De sessie verliep daarna zonder al te grote incidenten, al zagen we in de laatste minuten de WRT Oreca #31 van Frijns, Habsburg en Milesi wel stilvallen langs de baan.
  • Hamofa Performance
Team WRT - Oreca 07 Gibson
Team WRT - Oreca 07 Gibson
De WRT Oreca stond een tijdje aan de top van de tabellen maar zag naarmate de sessie vorderde nog de snelste auto van vanochtend, de United Autosports Oreca #22 (Hanson, Scherer, Albuquerque), de kop nemen in de stand. Ook de Racing Team Nederland Oreca #29 (Van Eerd, Van der Garde, Van Uitert) ging sneller dan de startnummer 31. De snelste Hypercar was de Alpine #36 (Negrao, Lapierre, Vaxiviere) met de vierde tijd algemeen. De beste Toyota, de nummer 8 van Buémi, Nakajima en Hartley, klokte de zesde tijd op zes tienden van de besttijd. De nummer 7 Toyota kwam amper in actie en eindigde onderaan de tabellen.

AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
Geen verandering in de GTE Pro-klasse waar de Porsche #92 van Estre/Jani de tabellen bleef aanvoeren voor de AF Corse Ferrari 488 #52. In GTE Am was de de Team Project 1 Porsche #56 van Perfetti/Cairoli/Pera de snelste. De twee Aston Martins die in de morgen van de baan gingen kwamen niet meer in actie. Bij Jota Sport zal men het chassis van de wagen vervangen in een poging om de wagen van Vandoorne terug rijklaar te krijgen tegen morgen voor de tweede testdag.

--- Uitslag Namiddagsessie Dag 1 FIA WEC Prologue Spa 2021 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op maandag 26 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Prologue Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons