van der Horst

Spa Rally: Knotsgekke ontknoping

Ghislain de Mevius - Leyh
Ghislain de Mevius - Leyh
Bij het ingaan van de tweede en laatste lus van vijf klassementsproeven in het kader van de Spa Rally 2018 werd het klassement plots helemaal overhoop gegooid en kwam Adrian Fernémont aan de leiding.
Princen kreeg een minuut straftijd omdat hij een minuut te vroeg ingeklokt zou hebben, of beter een minuut te vroeg in de "zone" binnen gereden zou zijn, maar die sanctie werd uiteindelijk snel weer ingetrokken.

Hoe dan ook, door een lekke band in Blanchimont, verloor Princen 41"6 op Adrian Fernémont, waardoor de rijder uit Namen leider is geworden met 15" voorsprong op Princen. Ghislain de Mevius, die virtueel als leider aan de KP op het circuit begon, reed ook lek, wisselde het wiel op de proef en verspeelde 3'47", waardoor hij naar de vierde plaats tuimelde. Het venijn zit hem duidelijk in de staart van deze Spa Rally. Fernémont leidt momenteel met nog drie KP's te gaan en heeft een voorsprong van 13 tellen op Princen. Albert is derde op anderhalve minuut, terwijl de Mevius op vier staat op bijna vier minuten.

Foto: RIP

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 10 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • Curbstone

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons