van der Horst

Spa Rally: Princen neemt opnieuw afstand. Cherain en de Mevius crashen

Ghislain de Mevius - Leyh
Ghislain de Mevius - Leyh
Nadat Fernemont en de Mevius tijdens de eerste twee KP’s dichter kropen bij leider Princen, ging deze laatste op de KP9 zwaar in de tegenaaval en pakte respectievelijk 15 en 11 seconden terug op de naaste achtervolgers. Princen kan nu opnieuw gerust ademhalen, al houden de Mevius en Fernemont de Limburger in het vizier. Vier wagens die deze morgen nog binnen de top 10 zaten, moesten de arena verlaten wegens sorties of technische averij.
  • VR Racing
Terwijl zijn broer Ghislain de Mevius in volle strijd is voor de tweede plaats met Fernemont, gingen Guillaume de Mevius (4de) en Cédric Cherain (5de) zwaar van de baan en moesten ook Fumal en Debackere de handdoek gooien.

Zodoende konden Albert, Snijers en Cracco flink opschuiven naar de vierde, vijfde en zesde plaats.
Vooraan is het opnieuw Kris Princen die in zijn Skoda de wet dicteert, voor merkgenoten de Mevius en Fernemont die op respectievelijk 20 en 26 seconden een mooie strijd leveren voor de tweede plaats en dat met identiek materiaal. Albert volgt in de Ford Fiesta R5 op bijna twee minuten, terwijl de vijfde, Patrick Snijers, met zijn Porsche reeds meer dan zes minuten moest toegeven.

Foto: RIP

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 10 maart 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons