van der Horst

Spa: Ulysse De Pauw zevende in race 1 Brits F3.

Ulysse De Pauw - Douglas Motorsport
Ulysse De Pauw - Douglas Motorsport
Voor Ulysse De Pauw (Douglas Motorsport) betekent de race op Spa voor het British F3 Championship de belangrijkste afspraak van het jaar. Onze landgenoot stond er dan ook op om tenminste op het podium te eindigen, maar dat is niet gelukt in de eerste race die zaterdag plaats vond. Als vijfde vertrokken eindigde hij uiteindelijk als zevende, niet het resultaat waarop hij gehoopt had.
Ulysse De Pauw
Ulysse De Pauw
De Pauw was redelijk tevreden over de kwalificaties waar hij een vijfde plaats (race 1) en een tweede plaats (race 3) op de grid behaalde. De grid voor de tweede race wordt bepaald door de uitslag van race 1. Maar al van bij de start van de eerste race bleek het dat De Pauw het niet gemakkelijk zou krijgen, hij verloor al in de eerste bocht een plaats aan Clement Novalak (Carlin) en kon duidelijk het tempo van de koplopers niet volgen. Zijn motor beschikte niet over de volledige en later verloor hij nog een positie aan Hampus Ericsson (Double R).

Kaylen Frederick - Carlin
Kaylen Frederick - Carlin
Ayrton Simmons (Dittmann) en Kaylen Frederick (Carlin) wisselden elkaar af aan de kop van het veld maar het was uiteindelijk Frederick die het zou halen. De derde plaats ging naar Manuel Maldonado (Fortec), Clement Novalak (Carlin) en Kiern Jewiss (Douglas Motorsport) maakten de top vijf vol.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 20 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Speedweek.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons