van der Horst

Spanje: Ogier eerste leider voor Neuville

Sébastien Ogier-Julien Ingrassia - VW Polo R WRC
Sébastien Ogier-Julien Ingrassia - VW Polo R WRC
Aan de voet van de legendarische omloop van Montjuïc in Barcelona, waar onze betreurde landgenoot Claude Criquielion in 1984 wereldkampioen werd op de fiets en waar in 1992 de Olympische zomerspelen plaats vonden, werd op donderdag de eerste KP over 3,2 km verreden van de Rally van Spanje of de voorlaatste proef van het WRC.
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Kersvers en drievoudig wereldkampioen Sébastien Ogier klokte de snelste chrono voor onze landgenoot Thierry Neuville, die met zijn Hyundai i20 2,1 sec. moest toegeven op de VW Polo. Mikkelsen, Meeke en Kubica vervolledigden de voorlopige top 5. Kubica verklaarde immers eerder deze week dat hij in 2016 wil uitkijken naar een andere uitdaging dan het WRC en hoopt onderdak te vinden in het DTM.

De Rally van Spanje is uniek in zijn soort omdat hij deels wordt verreden op asfalt en deels op gravel. Na de eerste echte wedstrijddag vrijdag op gravel is het bij de teams dan ook alle hens aan dek om de wagens voor de twee resterende wedstrijddagen te voorzien van een andere set up.

Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen - VW Polo R WRC
De Rally van Spanje en de nog resterende Rally van Wales zijn meer een prestige slag gezien de titels bij de rijders en de constructeurs reeds verdeeld zijn. Hyundai is nog in strijd voor de tweede plaats bij de constructeurs met Citroën en in functie daarvan is het reeds geweten dat Neuville in Wales naar het B-Team verhuist ten voordele van de Hayden Paddon.  


Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Ogier is dus buiten schot voor de titel, maar over de ereplaatsen is het laatste woord nog niet gezegd. Er zijn nog 56 punten te verdelen en Latvala heeft momenteel een voorsprong van 34 punten op zijn ploegmaat bij Volkswagen, de Noor Andreas Mikkelsen. Deze laatste heeft op zijn beurt 28 punten voorsprong op zijn landgenoot en Citroën rijder Mads Østberg die nog in volle strijd is met Thierry Neuville, Kris Meeke en Elfyn Evans.


Foto's: RIP-Degryse - Willy Weyens

 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op donderdag 22 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Spanje.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons