van der Horst

IGTC: SRO last 12H Sepang af wegens tekort aan deelnemers - Audi en Winkelhock kampioen

Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
SRO maakte een kleine drie jaar geleden bekend zich te ontfermen over de Sepang 12 Hours. De insteek was om het aanzien van de wedstrijd naar een hoger niveau te tillen en zo bredere startvelden aan te trekken. De aandacht voor de wedstrijd bleef tot dusver echter beperkt, ondanks een datumverandering die de race rond de klok programmeerde in hetzelfde tijdsbestek als de Gulf 12H. De editie van 2017 beloofde geen beterschap en dus besloot SRO er de stekker uit te trekken.
"Het plan was om minimaal 20 bolides aan te trekken", bevestigt SRO in een mededeling. "Echter, gezien een lager dan verwachte publieke opkomst, werd het voor de constructeurs en vooraanstaande internationale teams moeilijker en moeilijker om de uitgaven te rechtvaardigen." Een ietwat kromme redenering als u het ons vraagt. De Blancpain GT Asia serie kende een positief verloop met een twintigtal deelnemers, maar daarin focust men zich op sprintwedstrijden. "Een gepast en blijvend endurance-concept op poten zetten lijkt moeilijker haalbaar in Zuid-Oost Azië", aldus SRO die verder nog aangeeft dat men iets meer dan een dozijn auto's verwachtte voor de 12H van Sepang 2017.

Dat het niet goed ging met de wedstrijd, bleek eerder dit jaar al toen SRO de kalender voor 2018 voorstelde. Toen werd duidelijk dat de 12H van Sepang geen deel meer zou uitmaken van de Intercontinental GT Challenge kalender voor 2018. SRO zal naar eigen zeggen echter "nauw samenwerken met het circuit van Sepang om te evalueren en een aangepast concept naar voor te schuiven om de toekomst van de 12H veilig te stellen."

Door het annuleren van de wedstrijd is ook de titel in de Intercontinental GT Challenge 2017 beslecht. Audi pakt de kroon bij de constructeurs, terwijl Audi-rijder Markus Winkelhock onze landgenoot Laurens Vanthoor opvolgt als kampioen bij de rijders.

Foto: SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 3 november 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons