van der Horst

Stéphane Richelmi werkt rest van het seizoen af bij WRT

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra #9
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra #9
GP2-rijder Stéphane Richelmi vervoegt de Belgian Audi Club Team WRT voor de drie resterende Blancpain GT wedstrijden van het seizoen. De 24-jarige Monegask komt dit weekend reeds in actie op de Nürburgring, waar hij met Christian Kelders en Jean-Luc Blanchemain uitkomt in de Pro-Am Cup om er alvast zoveel mogelijke ervaring op te doen met het oog op de Blancpain Sprint races in Zolder en Baku. Daar zal hij het stuur delen met naam- en landgenoot Stéphane Ortelli op de Audi #9, waarmee Ortelli na Roman Rusinov en Fabian Hamprecht al aan zijn derde teammaat van het seizoen toe is. Richelmi staat momenteel negende in het GP2 Series, won dit jaar de sprintrace in zijn Monaco en wist tevens al driemaal de pole positie te veroveren.
Stéphane Richelmi - DAMS
Stéphane Richelmi - DAMS
“Veel ervaring met GT-wagens heb ik nog niet”, geeft de nieuwkomer toe, “maar ik ben vastberaden om snel bij te leren.  Ik kom net uit de simulator, erg handig om een aantal belangrijke verschillen tussen eenzitters en GT’s te begrijpen. De GT-racerij is voor mij een nieuwe uitdaging en mogelijk ook een interessante optie met het oog op de toekomst.“ 
 
Richelmi’s enige ervaring met GT tot nu toe dateert van 2009, toen hij met een Corvette C6.R GT1 van Selleslagh Racing Team deelnam aan een meeting van het Frans FFSA GT-kampioenschap in Paul Ricard. “Samen met mijn ploegmaat, Eric Cayrolle, lagen we in Race 1 aan de leiding, tot we er  drie bochten voor de finish werden uitgetikt.  Maar we namen weerwraak en wonnen Race 2,” aldus Richelmi.

Foto's: SRO/Decancq & Georges De Coster  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons