van der Horst

Stoffel Vandoorne verkozen tot RACB Driver of the Year

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Donderdagavond vond op de Heizel de jaarlijkse prijsuitreiking van de RACB plaats. De voornaamste titel die er te behalen viel is deze van Driver of the Year en het was Stoffel Vandoorne die voor de tweede maal, de eerste maal was in 2012, de titel kreeg van beste Belgische rijder. De GP2 rijder ging in het klassement WRC rallyrijder Thierry Neuville en dubbel Blancpain GT kampioen Laurens Vanthoor vooraf. Rallyrijder Gino Bux werd uitgeroepen tot Rookie of the Year en het Belgian Audi Club Team WRT werd bedacht met de prijs voor beste team.
  • Dreamdrive
Stoffel Vandoorne - RACB Driver of the Year 2015
Stoffel Vandoorne - RACB Driver of the Year 2015
Niet geheel onverwacht werd Stoffel Vandoorne uitgeroepen door de RACB Driver of the Year, de Kortrijkzaan dankt deze eer aan zijn resultaten in het GP2 kampioenschap waar hij voor zijn eerste jaar in de discipline vier races won en de titel van vicekampioen binnen haalde. Als lid van het McLaren Young Driver Programme mocht hij eveneens testen met de McLaren F1 bolide, zo nam hij na de laatste Grote Prijs de eerste echte testmeters van de nieuwe Honda motor op zich. Volgend jaar komt Vandoorne terug uit in de GP2 met de titel als enige optie. In 2012 werd Vandoorne als eens verkozen tot beste Belgische rijder na het behalen van de titel in de Formule Renault 2.0 Eurocup.

Thierry Neuville, winnaar van een WRC rally en verleden jaar nog Driver of the Year, eindigde op de tweede plaats. Laurens Vanthoor, Blancpain Endurance Series en Blancpain GT kampioen kreeg de derde plaats toebedeeld. Ook het denderend debuut van Maxime Martin is niet ongemerkt voorbij gegaan, de Brusselaar werd vierde in de eindstand voor BRC rallykampioen Freddy Loix, officieel Viper rijder Marc Goossens en de Whelen NASCAR Euroseries kampioen Anthony Kumpen.  

Eerder won hij al het RACB National Team Stuurwiel, wat hem een deelname aan het Belgisch kampioenschap rally aan het stuur van een Peugeot 208 R2 opleverde, nu viel Gino Bux ook de eer toe om de titel van Rookie of the Year te ontvangen.

De RACB Awards in beeld gebracht
Geheel logisch ging de prijs voor beste team naar het Belgian Audi Club Team WRT dat de titel bij de teams in zowel de Blancpain Sprint als de Blancpain Endurance Series won en bovendien met de zege ging lopen bij de 24 uren van Spa.

Het Spa Medical & Extraction team kreeg de titel van Official of the year, ondermeer voor hun efficiënte interventie bij de crashes in de eerste uren van de 24 uren van Spa. Een eervolle vermelding was er nog voor de Belgische Duitser André Lotterer die de 24 uren van Le Mans won en eveneens debuteerde in de Formule 1 tijdens de GP van België.  

 RACB Driver of the year 2015 – uitslag:

01. Stoffel Vandoorne

02. Thierry Neuville

03. Laurens Vanthoor

04. Maxime Martin

05. Freddy Loix

06. Marc Goossens

07. Anthony Kumpen

08. Kris Princen

09. Maxime Soulet

10. Jérôme d'Ambrosio

11. Nico Verdonck

12. Enzo Ide

13. Gino Büx

14. Bertrand Baguette

15. Frédéric Vervisch

16. Regis Gosselin

17. Cédric Cherain

18. Max Verstappen

19. Wolfgang Reip

20. Bert Longin

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op donderdag 18 december 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons