van der Horst

Stoffel Vandoorne voor vierde keer Driver of the Year

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne heeft voor de vierde maal de prestigieuze Driver of the Year award van de RACB in de wacht gesleept en lost zo Thierry Neuville af. In een virtuele prijsuitreiking, die u hier kan herbekijken, nam de West-Vlaming zijn trofee in ontvangst. Daarnaast kroonde Nicolas Baert zich tot Rookie of the Year en werd WRT het Team of the Year.
  • Heinz Performance
Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nicolas Baert - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Vandoorne dankt de titel van de Belgische federatie aan zijn zege in Berlijn en tweede plaats in de eindstand van de Formule E, een kampioenschap dat vanaf volgend seizoen een officieel FIA WK wordt. In 2021 hoopt Vandoorne mee te kunnen dingen naar de wereldtitel. De overige genomineerden voor de titel 'Driver of the year' waren Thierry Neuville, Maxime Martin, Laurens Vanthoor en Bertrand Baguette. Nicolas Baert won dit jaar de TCR Benelux en de 19-jarige Rookie of the Year in TCR Europe mag zich nu dus ook Belgische Rookie of the Year noemen. In zijn eerste seizoen in de toerismeracerij eindigde hij derde in de algemene rangschikking van de Europese beker voor toerismewagens.

Vincent Vosse
Vincent Vosse
Voor de eer van Team of the Year ging de strijd tussen Comtoyou Racing, het team van onder meer Nicolas Baert, en WRT. Uiteindelijk trokken de troepen van Vincent Vosse het laken naar zich toe, tien jaar nadat WRT zijn allereerste titel had veroverd (Belcar 2010 met Greg Franchi en Anthony Kumpen). Op weg naar de eer van team van het jaar, pakte WRT dit jaar de kroon bij de teams in de GT World Challenge Europe en de titel bij zowel de teams als de rijders in de Sprint Cup van dat kampioenschap. In Zolder pakte het team uit Baudour bovendien een allereerste podium in de DTM, als privéteam nota bene.

Foto's: Georges De Coster, Formule E & TCR EuropeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op dinsdag 29 december 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons