van der Horst

Strakka-Dome LMP2 debuteert niet meer in 2014 na nieuw uitstel

Strakka-Dome S103
Strakka-Dome S103
De Strakka-Dome S103 zal dan toch niet zijn competitiedebuut maken in de seizoensafsluiter van het FIA WEC, de 6 Hours of São Paulo. De oorzaak van het zoveelste oponthoud zijn naar eigen zeggen homologatie problemen. Het Britse team dat voor dit project een samenwerking aanging met het Japanse Dome werkte vorige maand nog een vijfdaagse testsessie af op de Hongaroring en legde tot dusver meer dan 3000 kilometer af met de nieuwe S103.
Eerder miste de wagen al de start van het seizoen, om vervolgens in de aanloop naar de 24 uren van Le Mans tot de vaststelling te komen dat er een structurele ontwerpfout zat in de plannen, iets waar het team pas achter kwam na een zware crash op het circuit van Francorchamps. Het forfait van Strakka heeft tot gevolg dat er eind deze maand amper 4 LMP2’s en 26 deelnemers in totaal aan de start verschijnen in São Paulo.

Foto: Strakka
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op maandag 17 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Sao Paulo.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons