van der Horst

24H Le Mans: Strakka Racing geeft forfait – Krohn Racing valt in

Strakka DOME S103
Strakka DOME S103
De ACO liet vandaag weten dat Strakka Racing de deelname van de Dome S103 LMP2 aan de 24 uren van Le Mans heeft afgeblazen. De splinternieuwe LMP2, die nog aan geen enkele race heeft deelgenomen raakte vorige week tijdens een testsessie op het circuit van Francorchamps bij een sortie zwaar beschadigd en kan niet op tijd opgelapt worden voor de testdag die binnen vijf dagen plaats vindt. De ACO vond in de Krohn Racing Ferrari 458, die uitkomt in de GTE Am klasse, wel een vervanger, waardoor het aantal deelnemende wagens op 56 blijft. Er staan nu op de hopelijk definitieve inschrijvingslijst 9 LMP1, 18 LMP2, 9 GTE Pro en 19 GTE Am wagens.
  • Hamofa Performance
Het aantal forfaits voor de 24 Heures du Mans blijft maar aanhouden, de reservelijst is al lang opgebruikt en vorige week moest de ACO nog de Millenium Racing Oreca terug opvissen om de grid op te vullen na het terugtrekken van de Lotus T129 LMP1. Menigeen stelde zich ook vragen bij de deelname van de Strakka Racing Dome LMP2, het team bleef echter geloven in een deelname en plande vorige week tezamen met Toyota een driedaagse test op het circuit van Francorchamps. Aan het einde van de eerste dag ging het echter al mis toen Danny Watts in de Eau Rouge bocht de controle over de wagen verloor en zwaar van de baan ging. Gezien het team de wagen niet klaar krijgt tegen de testdag dit weekend, waar het team moest present tekenen om startrecht te bekomen, besloot men om af te zien van deelname aan de 24 uren. Strakka Racing wil wel nog aan de start komen van de resterende WEC races na Le Mans.

Krohn Racing Ferrari 458
Krohn Racing Ferrari 458
Krohn Racing kreeg van de ACO de leeggekomen plaats aangeboden en komt naar La Sarthe met zijn Ferrari 458 die ingeschreven wordt in de GTE Am klasse. De groene Ferrari zal bestuurd worden door Tracy Krohn, Ben Collins en Niclas Jönsson. De wagen zal echter niet deelnemen aan de testdag aangezien alles pas op laatste moment rond was en de wagen nog moet worden omgezet naar GTE-Am specificatie.Foto's: Strakka Racing & Krohn RacingDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op dinsdag 27 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons