van der Horst

Debuut Strakka-Dome S103 uitgesteld tot seizoensafsluiter

Strakka Racing - Dome S103 Nissan
Strakka Racing - Dome S103 Nissan
Na de eerdere forfaits voor Spa en Le Mans, stelt Strakka Racing het debuut van de Dome S103 opnieuw uit, ditmaal tot eind november. Slechts bij de seizoensfinale in São Paulo zal de nieuwe LMP2 in actie komen, nadat het ontwikkelingstraject vertraagd werd wegens de productie van nieuwe onderdelen. De achterkant van de bolide zou gevoelig onder handen genomen zijn, waardoor ook de aanhechtingspunten van de ophanging en de behuizing van de versnellingsbak moesten worden aangepast.
  • Powercars
"Na de wagen na de test in Spa (waar deze zwaar crashte nvdr.) geanalyseerd te hebben, wilde Dome enkele wijzigingen doorvoeren aan het design van de achterkant van de wagen om ons de keuzes te geven die we wilden op vlak van set-up", licht teamchef Dan Walmsley toe. Wegens het opnieuw (moeten) ontwerpen en produceren van enkele onderdelen, loopt het project dus wederom vertraging op. "Met de noodzaak om deze onderdelen en enkele andere wijzigingen die we doorvoeren te testen, is Brazilië gewoon de beste keuze voor ons racedebuut", aldus Walmsley nog.

"We vinden het jammer om slechts in één race aan de start te staan, maar als een professioneel raceteam en een ontwikkelingspartner voor deze wagen wil Strakka enkel met deze wagen racen wanneer deze competitief is. Met de nieuwe onderdelen die nu besteld en in elkaar gezet worden kan Strakka Racing eveneens bevestigen dat een tweede bolide momenteel opgebouwd wordt om zo het testen te kunnen verderzetten terwijl het eerste chassis aan het racen is", sluit Walmsley af.

Foto: Strakka Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 8 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Sao Paulo.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons