van der Horst

Sven Van Laere, Luc Vanderfeesten en Ad Geerts met Cayman GT4

Team Porsche Eindhoven - Maastricht - Porsche Cayman GT4
Team Porsche Eindhoven - Maastricht - Porsche Cayman GT4
Porsche Maastricht-eigenaren Luc Vanderfeesten en Ad Geerts breien een vervolg aan hun Belcar-avontuur van afgelopen jaar. Toen kwam de Belgisch-Nederlandse tandem, samen met Jesse van Kuijk, Max van Splunteren en Xavier Maassen, aan de start van de 24 Hours of Zolder. Dit jaar mikt het duo op de volledige Porsche Cayman GT4 Trophy en krijgt men versterking van Sven Van Laere, die eerder al in actie kwam op de Porsche Cayman van PG Motorsport.
Voor Vanderfeesten was de deelname aan de Zolderse klassieker een kinderdroom die in vervulling ging. Van bij de kwalificaties liet de Team Porsche Eindhoven - Maastricht Porsche 911 blijken mee te willen doen voor de knikkers, met een kanontijd van Max van Splunteren die de verzamelde GT-concurrentie op meer dan een volle tel zette. In de race zelf kende de bolide minder geluk, met flink wat pech en schade. De interesse was echter geprikkeld en dus is het in 2019 tijd voor een vervolg. "De 24 Hours of Zolder verliep inderdaad niet van een leien dakje", bevestigt Luc Vanderfeesten aan Autosport.be.

Ad Geerts - Luc Vanderfeesten
Ad Geerts - Luc Vanderfeesten
"Met een gehavende auto herinner ik me dat we in de nacht enkele kleine probleempjes het hoofd boden", lacht onze landgenoot. "Ik wil dit jaar opnieuw aan de start staan, al moeten we nog kijken met welke wagen. De 911 ligt me eigenlijk iets beter vanwege het hogere vermogen in vergelijking met de Cayman GT4. Ik ben ook al tweemaal gaan testen met Porsche Motorsport en Manthey Racing, dus de voorbereiding zit wel goed. We moeten nu nog bepalen welke auto we gaan inzetten, maar ook met de Cayman GT4 zullen we in actie komen dit jaar."

Team Porsche Eindhoven - Maastricht - Porsche Cayman GT4
Team Porsche Eindhoven - Maastricht - Porsche Cayman GT4
"Samen met Sven Van Laere die er vanavond niet kan bij zijn komen Luc en ikzelf in actie in de Cayman GT4 Trophy", valt Ad Geerts zijn zakenpartner bij. "We zullen met een achttal identieke wagens de strijd opnemen in races die zich hoofdzakelijk in de Belcar-kalender afspelen, uitgezonderd de 24 Hours of Zolder. Met welk strijdwapen we daar starten, weten we nog niet zoals Luc al zei. De Cayman GT4 heeft de motor in het midden en heeft daardoor een iets betere balans, maar de 911 beschikt dan weer over meer vermogen. Nu, de Cayman is en blijft een geweldige auto die door Porsche goed doorontwikkeld is met verbeterde remmen en een beter onderstel. Je stapt in en rijdt er mee weg. Nu is het nog aan ons rijders om er iets moois van te maken!"

Lees ook: Luc Vanderfeesten: "De 24 Hours of Zolder stond met stip op mijn bucket list!"

Foto's: Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 25 april 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons