van der Horst

Tänak en DS vooraan op shakedown Wales

Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Sebastien Ogier - Volkswagen Polo R WRC
Geen enkele Volkswagen in de top drie na de shakedown van de Rally van Wales, de voorlaatste manche van het WRC-kampioenschap. Het zijn Ott Tänak en de DS3's die het "mooie" weer maken op de laatste testsessie voor de start van de rally.
Niet Sébastien Ogier opende donderdagochtend, maar wel Kris Meeke in zijn DS3 WRC. Ogier maakt er de jongste maanden nochtans een zaak van om als eerste starten en zo het best de condities in te schatten waarin hij als WK-leider van start moet gaan tijdens de rally. 

De grootste verrassing kwam echter van Ott Tänak die zijn favoriete ondergrond terugvindt. De Est klokte meteen een verbluffende tijd en bleef voor de rest van de ochtend als enige onder de twee minuten over een traject van ruim drie kilometer. Meeke klokte een tweede tijd, net voor zijn teamgenoot Craig Breen. Daardoor staat er geen enkele VW op het podium van de shakedown.

Ogier was snelste Volkswagen-rijder op een vierde plaats. Hayden Paddon zette een vijfde tijd neer en was snelste Hyundai i20 WRC. Teamgenoot en Belg Thierry Neuville klokte een tiende tijd.

Stéphane Lefebvre maakt zijn comeback na een hevige crash in Duitsland met een twaalfde tijd in zijn DS3 WRC, teamgenoot en debutant Quentin Gilbert eindigde niet in de top 20 met zijn Belgische co-rijder Renaud Jamoul.

Vrijdag start de rally echt. Er moeten 22 proeven worden afgewerkt. Op zondagmiddag eindigt de rally met de traditionele Power Stage. 

Foto: Sophie Graillon



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 27 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Wales.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons