van der Horst

Gianni Morbidelli vervoegt Westcoast Racing

Gianni Morbidelli - Westcoast Racing
Gianni Morbidelli - Westcoast Racing
Enkele dagen nadat Westcoast Racing met de Amerikaan Kevin Gleason zijn eerste van drie rijders voor de TCR International Series-campagne bekendmaakte, komt het Zweedse team met een tweede naam voor de dag. Gianni Morbidelli stelt dit seizoen zijn rijke eenzitter- en toerwagenervaring ten dienste van het team dat met drie Honda Civic TCR aan de start komt.

Honda Civic TCR
Honda Civic TCR
Morbidelli's inlijving bij Westcoast Racing is niet echt een verrassing gezien de oud F1-rijder recentelijk de roll out in Vallelunga en de eerste test in Barcelona voor het team van James Nixon voor zijn rekening nam. De kleine Italiaan  reed vorig jaar voor het All-Inkl.Com van René Münnich in het WTCC en stormde toen in het tweede treffen op de Hungaroring naar een eerste RML Chevrolet-zege. De man maakte na afloop van het seizoen evenwel al snel duidelijk niet over het budget te beschikken om er een tweede seizoen in het wereldkampioenschap bij te doen.

Gianni Morbidelli
Gianni Morbidelli
"Mijn eerste indrukken van het team en de Honda Civic TCR zijn positief en ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging. Alles is nieuw in dit kampioenschap en alleman start bij nul. Er wacht de Honda Civic heel wat ontwikkelingswerk maar ik heb inmiddels kunnen ervaren dat Westcoast Racing de nodige bekwaamheden en vastberadenheid in huis heeft om deze taak tot een goed einde te brengen" aldus Morbidelli.

Foto's: TCR Intl.Series & Hans van Onsem

 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op maandag 2 maart 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons