van der Horst

Team Craft-Bamboo Lukoil strikt Jordi Gené

Jordi Gené - Team Craft-Bamboo LUKOIL
Jordi Gené - Team Craft-Bamboo LUKOIL
Het Team Craft-Bamboo LUKOIL bevestigde Jordi Gené als laatste van drie rijders die voor het team van Richard Coleman zullen aantreden in de TCR International Series. Craft-Bamboo is hiermee het eerste van de acht teams dat zijn rijdersbezetting weet af te ronden. Recent tekenden ook Pepe Oriola en de Rus Sergey Afanasyev voor het team dat met het snelle en ervaren rijderstrio terecht hoge ambities mag koesteren.
  • St. Paul
Jordi Gené - SEAT Leon
Jordi Gené - SEAT Leon
Craft-Bamboo Lukoil gaat in de nieuwe serie met SEAT Leon's racen en dan zit het met de inmiddels 45-jarige Jordi Gené gebeiteld; de Spanjaard sliep het voorbije decennium zowat in de verschillende SEAT-racemodellen en dus ook de SEAT Leon Racer die hij voor rekening van de Spaanse constructeur testte en doorontwikkelde. Geen ziel dan ook die de auto beter kent dan de oudste van de Gené-broers.

Jordi Gené kan gezien zijn lange staat van dienst uiteraard op een rijkgevuld palmares terugblikken. Na zijn kart-scholing bewandelde hij het destijds gebruikelijke Brits F. Ford- en F3-pad en racete hij drie seizoenen in het FIA F3000-kampioenschap. Spijts een testcontract bij Benetton in 1994 haalde hij nooit de F1 waarna hij het over de toerwagenboeg gooide. Via het Spaans toerwagenkampioenschap en het ETCC belandde hij anno 2005 in het WTCC waarin hij tot en met 2009 als officieel SEAT-rijder aantrad. Toen SEAT zijn WTCC-programma stopzette, kwam hij in 2010 nog wel met een SEAT Leon aan de bak binnen het door de Spaanse constructeur gesteunde Sunred Engineering naast Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro en Tom Coronel. In totaal scoorde hij vier WTCC-overwinningen en droeg hij met tweemaal een achtste stek in 2008 en 2009 bij tot de dubbele constructeurstitel voor SEAT.

Foto's: TCR Intl.Series & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op zaterdag 7 maart 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons