van der Horst

Team RaceArt keert voor het eerst sinds 2019 terug naar de Porsche Carrera Cup Benelux

Sam Jongejan - RaceArt
Sam Jongejan - RaceArt
Team RaceArt keert terug naar de Porsche Carrera Cup Benelux. Het team verwelkomt daarvoor regerend BetCity Mazda MX-5 Cup-kampioen Sam Jongejan naast Jules Grouwels.
Na recent twee nieuwe Porsche 992 GT3 Cups in ontvangst te hebben genomen is de Maastrichtse renstal klaar voor de rentree in de Carrera Cup Benelux, waarbij Sam Jongejan en Jules Grouwels het rijdersduo vormen. RaceArt nam in 2019 voor het laatst deel aan de Duitse merkencup, waarbij het met gentleman driver Roger Grouwels gedurende meerdere seizoenen vaak meevocht voor de prijzen. 

RaceArt is tevens enorm verheugd om 18-jarig talent Jongejan bij het team te verwelkomen. De Nederlandse tiener maakt een rappe ontwikkeling door in de vaderlandse autosport, met als huidig hoogtepunt een zwaarbevochten titel in zijn tweede seizoen in de BetCity Mazda MX-5 Cup eerder dit jaar. Jongejan, lid van de KNAF Talent Academy, maakte ook indruk tijdens zijn Carrera Cup Benelux-debuut op de Red Bull Ring in september. Hij trotseerde tijdens zijn Oostenrijkse gastoptreden uitdagende omstandigheden in een uiterst natte race en reed in pas zijn tweede start in de 992 GT3 Cup naar de derde plek overall.
 
“Ik draag de woorden ‘onmogelijk is mogelijk’ altijd met mij mee als motto en met dat in het achterhoofd ben ik ongelofelijk blij dat ik bij RaceArt de kans krijg om de volgende stap in mijn racecarriere te zetten,” vertelt Sam. “Het voelt nog onwerkelijk, maar ik ga mijn uiterste best doen.”

Jules Grouwels, die eerder dit jaar een podiumplaats behaalde in de Am-klasse op Zandvoort, bestuurt de tweede Porsche. Grouwels bereidt zich in de komende maanden voor op het nieuwe seizoen in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. Hij kruipt daar achter het stuur van de 992 GT3 Cup in Portimao, Estoril, Valencia en Barcelona. Zoals eerder aangekondigd is Senna van Soelen daarbij zijn ploeggenoot.

"We verheugen ons enorm op onze terugkeer in de Porsche Carrera Cup Benelux," zegt teammanager Marwin Moonen. "Het kampioenschap is enorm gegroeid sinds we er voor het laatst reden en de 992 GT3 Cup is duidelijk een succesvol platform. Dat we voor onze terugkeer Sam Jongejan mogen verwelkomen maakt het alleen maar mooier. Zijn resultaten in de Mazda-racerij en zijn podium op de Red Bull Ring spreken voor zich. Sam zocht naarstig naar een manier om de volgende stap in zijn carrière te zetten en we zijn blij dat we hem precies dat kunnen bieden. Sam en Jules vormen een sterk rijdersduo waarmee we hopelijk in meerdere klassen om de prijzen kunnen strijden. We kunnen niet wachten om te beginnen."

Team RaceArtDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 10 december 2023.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons