van der Horst

Team SARD-Morand verliest Oekraïnse geldschieter

Team SARD-Morand - Morgan EVO LMP2
Team SARD-Morand - Morgan EVO LMP2
Het gaat niet goed met Team SARD-Morand. Het Japans-Zwitserse project had een programma met twee Morgan EVO LMP2’s in het FIA WEC in de steigers staan, maar de equipe onder leiding van Benoit Morand moest meteen forfait geven voor seizoensopener in Silverstone. Inmiddels werden zowel de banden met Kairos Technologies, een Oekraïnse IT-firma, en de “Race to 24” online talentenjacht verbroken.
  • Powercars
Kairos Technologies had eerder al zijn intenties bekend gemaakt om meerderheidsaandeelhouder te worden van het team, maar deze deal lijkt op het laatste moment alsnog te zijn afgesprongen. Team SARD-Morand maakte vandaag echter bekend niet bij te pakken te zullen blijven zitten en hun engagement in het WK uithouding verder te zetten. Zo staat het momenteel met een Morgan LMP2 ingeschreven voor de 6 Hours of Spa (Pierre Ragues/Oliver Webb/Zoel Amberg), anderzijds heeft men de tweede wagen voor de 24 uren van Le Mans teruggetrokken. 

Greaves Motorsport - Gibson 015S LMP2
Greaves Motorsport - Gibson 015S LMP2
Opmerkelijk is dat Kairos Technologies ook een samenwerking is aangegaan met Greaves Motorsport in de European Le Mans Series, doch op het eerste zicht niet zo verregaand als bij SARD-Morand. Het Britse team dat zich voortaan presenteert als “Greaves Motorsport Secured by Kairos Technologies” won in Silverstone meteen de eerste race van het seizoen.

Foto's: SARD-Morand & GreavesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 21 april 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons