van der Horst

Technische problemen voor Vanina Ickx en Gillet Vertigo Pike'x Peak

Gillet Vertigo Pike'x Peak
Gillet Vertigo Pike'x Peak
Ondanks een kwalificatietijd in de top 20, sneller dan de klassepole in de voorbije editie, loopt het in Colorado niet van een leien dakje voor Vanina Ickx en Team Gillet Vertigo Pike'x Peak. Bij de eerste deelname aan de Pikes Peak klimkoers stuit het team op problemen met de versnellingsbak, naar eigen zeggen identiek aan degene die tijdens een test in ons land ook reeds de kop op staken. Om de problemen het hoofd te bieden, gaf het team bovendien forfait voor de vrije trainingen gisteren, niet ideaal voor een wedstrijd op dergelijke hoogte en in de nabijheid van diepe ravijnen...
  • LTF
Gillet Vertigo Pike'x Peak
Gillet Vertigo Pike'x Peak
"Om 2 uur ’s nachts waren we in de bergen, met vervolgens een briefing om 4u45 ’s morgens. Daarna startten de auto's om de twee minuten bij de eerste training, op het ogenblik dat de zon zich liet zien. De eerste dag hebben we de laatste sector ontdekt, een laatste sector die indrukwekkend, snel en brutaal is. De temperatuur boven is om en bij het vriespunt, wat betekent dat het rubber koud is. Ook de opkomende zon, die erg kan verblinden is een element waar je rekening moet mee houden, zeker als je op een ravijn afgaat… Daar vroeg ik me echt af wat ik in dit avontuur kwam zoeken."

Gillet Vertigo Pike'x Peak
Gillet Vertigo Pike'x Peak
Op donderdag liep het dan plots mis, met onverwacht versnellingsbakproblemen. “Ik ben driemaal naar boven gegaan, maar niet in ideale condities. De laatste trainingen op vrijdag, die niet verplicht zijn, hebben we dan laten vallen. Er zijn dan technische mensen uit Texas gekomen die de problemen met de versnellingsbak bekeken hebben. Zo zijn we er zeker van dat zondag alles in orde zal zijn. We moeten nu even de vingers kruisen en hopen dat we geen onderdelen uit Engeland moeten laten overvliegen. Ik kijk er naar uit om de wedstrijd zelf te rijden, want de Pikes Peak met een Vertigo die goed werkt, lijkt me zalig. We reden tot dusver de 7de chrono van onze categorie – op 20 deelnemers – na de kwalificaties en de 18de chrono algemeen op 68 bolides. We zijn dus bij de mensen en het team is er klaar voor."

N.v.d.r. onze excuses voor de kwaliteit van de gepubliceerde foto's, het betreft beelden aangeleverd door het team zelf die helaas niet van hoge kwaliteit waren.

Foto: Team Gillet Vertigo Pike'x PeakSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Rally Internationaal op zaterdag 23 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pikes Peak Hill Climb.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons