van der Horst

TER: Casier voorlopig vierde in Transilvania

Giandomenico Basso - Hyundai i20 R5
Giandomenico Basso - Hyundai i20 R5
Na de openingsdag van de Transilvania Rally staat Bernd Casier voorlopig op een vierde plaats. Giandomenico Basso leidt. De Transilvania Rally is de opener van het TER-kampioenschap dat straks ook Ieper aandoet.
Tot het eerste weekend van mei was het dus wachten op de seizoensopener van deTour European Rally, het kampioenschap dat straks ook Ieper aansnijdt. Het startveld vervaalt in vergelijking met dat van het ERC op dit moment, maar toch hebben heel wat interessante rijders hun weg gevonden naar het nieuwe kampioenschap.

Eén daarvan is Giandomenico Basso en het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de Italiaan na de openingsdag aan de leiding staat in zijn Hyundai. Hij is voorlopig zes tellen sneller dan thuisrijder Bogdan Marisca in een Ford Fiesta. Op de voorlopige derde plaats staat nog een Roemeen, namelijk Dan Girtofan. Hij volgt in zijn Skoda Fabia op 50 seconden. Zowel Marisca al Girtofan mogen verwacht worden in Ieper.

Bernd Casier is voorlopig vierde, maar heeft nog uitzicht op het podium want hij volgt op amper een tiende van Girtofan en kon doorheen de eerste vier proeven het ritme constant verhogen in zijn Ford Fiesta.

De Nederlander Jim van den Heuvel is voorlopig achtste in zijn Mitsubishi Evo X. De Belgische corijder Martijn Wydaeghe was minder fortuinlijk naast Chewon Lim. De Koreaan moest opgeven.

De rally eindigt zaterdagavond.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op zaterdag 6 mei 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons