van der Horst

TER: Bernd Casier tweede in Liezen

Bernd Casier - Ford Fiesta R5
Bernd Casier - Ford Fiesta R5
Bernd Casier is afgelopen weekend tweede geworden in de Skoda Rallye Liezen, de vierde manche van het TER-kampioenschap. De West-Vlaming moest in zijn Ford Fiesta R5 enkel Giandomenico Basso (Hyundai i20 R5) laten voorgaan.
  • De Swert Opticiens
Casier opende het best in Oostenrijk. Hij begon meteen met een besttijd en hield de leiding lange tijd vast, tot hij op klassementsproef zes, die van Oppenberg, plots een oplawaai kreeg van Basso. Ook bij de tweede passage pakte Basso fors uit. De Italiaan was twee keer 25 seconden sneller op die proef. 

Casier kon daarna wel gelijke tred houden en zette zelfs nog enkele keren de beste tijd neer, maar veel dichter kwam de West-Vlaming niet meer. Hij eindigde uiteindelijk op 47,9 seconden van Basso die de titel in de TER Series nu voor het grijpen heeft. Jaroslav Orsak werd derde op bijna drie minuten.

Joachim Wagemans - Peugeot 208 R2
Joachim Wagemans - Peugeot 208 R2
Belgisch succes was er ook voor Joachim Wagemans en François Geerelandt die in klasse R2 er met kop en schouders bovenuit staken en nu ook het kampioenschap leiden.

De rally telde ook mee voor het Oostenrijk kampioenschap. Thuisrijder Raimund Baumschlager bezorgde de Volkswagen Polo WRC een eerste algemene overwinning sinds VW uit het WRC stapte.

Foto: TER Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op maandag 2 oktober 2017.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons