van der Horst

TER: Ypres Rally eruit, Omloop erin

Joachim Wagemans - Peugeot 208 R2
Joachim Wagemans - Peugeot 208 R2
Een stevige verrassing van formaat. Ypres Rally maakt geen deel meer uit van de TER Series. Nog een grotere verrassing, de TER Series blijven wel in België, want de Omloop van Vlaanderen is opgenomen op de kalender.
  • Powercars
De TER Series is zowat de B-competitie van het Europese kampioenschap, maar de rally's die opgenomen zijn op de kalender behoren wel tot de mooiste van het jaar. Dat de Ypres Rally daar dus deel van uitmaakte was de logica zelve, maar die verdwijnt van de kalender. Maar geen nood, de competitie blijft wel in Belgenland, want de Omloop van Vlaanderen wist een plaats in het kampioenschap binnen te halen.

Of dat ook gepaard zal gaan met een mooi deelnemersveld is maar de vraag want veel kampioenschapsrijders waren er de afgelopen jaren niet en de kampioenen waren vaak de mannen die gewoon de meeste manches reden. Toch is het positief voor de Omloop want je weet nooit dat competitie alsnog aantrekt,... en wie weet komt Giandomenco Basso er zijn titel verdedigen, of gaat Joachim Wagemans er op zoek naar een eerste TER-titel (in de Hyundai i20 R5)?

Foto: TER Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 21 december 2018.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons